4.1 C
London
Friday, December 10, 2021
4.1 C
London
Friday, December 10, 2021

Drama românilor care vor să muncească cinstit în Marea Britanie

Drama românilor care vor să muncească cinstit în Marea Britanie, dar cad în plasa traficanților de carne vie, care le confiscă documentele și îi trimit la cerșit, a fost subiect de primă pagină a publicației britanice The Guardian.

Adam McFarlane şi Laila Grinberga de la asociaţia St Mungo’s au povestit jurnaliştilor de la The Guardian despre situaţia unui cerşetor român în vârstă de 40 de ani. Bărbatul a ajuns în comitatul Cambridgeshire unde fostul său patron i-a confiscat actele şi acum cerşeşte în metroul londonez.

Potrivit celor doi activişti britanici, românul a fost victima unui reţele de traficanţi de carne vie iar în momentul de faţă nu are cum să se reîntoarcă acasă deoarece nu mai are documente. Iar în situaţia lui sunt multe alte persoane.

- Advertisement -

Potrivit organizaţiilor non guvernamentale care se ocupă cu ajutorarea persoanelor fără adăpost, numărul celor care dorm pe străzile capitalei Marii Britanii s-a dublat în ultimii 5 ani.

În prezent nu mai puţin de 7.500 de persoane se află în această situaţie, faţă de 3.600 în perioada 2009 – 2010. De vină sunt chiar autorităţile britanice care au neglijat această problemă sau au finanţat programe de asistenţă socială care nu au dat rezultate, spun jurnaliștii.

Howard Sinclair, preşedintele executiv al asociaţiei St Mungo’s Broadway a declarat că în

anunturiuk.com St-Mungo’s-Broadway
St Mungo’s Broadway helps people recover from the issues that create homelessness

momentul de faţă “asistăm la o creştere a numărului de persoane care se reîntorc pe străzi pentru a dormi, pentru că nu mai au unde să locuiască.“

Nu mai puţin de 36 la sută dintre cerşetorii care dorm acum pe străzile Londrei provin din ţări din estul Europei. Dintre aceştia, românii reprezintă cea mai mare proporție, în timp ce doar 10 la sută provin din alte ţări membre ale Uniunii Europene.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: