1 C
London
Sunday, November 28, 2021
1 C
London
Sunday, November 28, 2021

Downing Street dorește plecarea din funcție a președintelui Bashar Al-Assad

Londra dorește plecarea din funcție a președintelui Bashar Al-Assad, care a dat dovadă de ”o cruzime barbară” față de poporul sirian, a declarat marți o purtătoare de cuvânt din Downing Street, reiterând poziția, ce datează de mult timp, a guvernului britanic, relatează AFP.

Nu credem că președintele Al-Assad, care conduce cu o asemenea cruzime barbară poporul sirian, reprezintă calea spre un viitor sigur și prosper pentru Siria pe termen lung”, a afirmat purtătoarea de cuvânt într-o conferință de presă.

”De aceea estimăm că trebuie să existe o tranziție politică fără Al-Assad în Siria”

, a adăugat ea, în timp ce ONU s-a alarmat marți în legătură cu presupusa execuție, de către combatanți auxiliari ai regimului sirian, a zeci de civili, inclusiv copii, în orașul Alep.

- Advertisement -

Problema actuală la Alep este că nu putem să facem să intre ajutorul, nu putem să facem să intre materiale medicale sau apă”, a explicat purtătoarea de cuvânt britanică, subliniind că accesul ajutoarelor în oraș reprezintă o prioritate.

Potrivit declarațiilor sale, Regatul Unit va face presiuni asupra partenerilor săi europeni la summitul de joi de la Bruxelles pentru a adopta ”o declarație fermă și clară” privind situația din Alep și îndeosebi în legătură cu ”necesitatea unui acces umanitar și a unui armistițiu”.

Supuși de patru săptămâni unor bombardamente violente aeriene și de artilerie, rebelii și-au pierdut aproape în totalitate bastionul din estul Alepului și sunt cantonați, împreună cu zeci de mii de civili, îndeosebi în marele cartier Al-Machad.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: