8.5 C
London
Friday, November 5, 2021
8.5 C
London
Friday, November 5, 2021

Doua vinuri româneşti în top 200 din Marea Britanie

[quote_box_center]Într-un top al celor mai bune 200 de vinuri publicat de cotidianul britanic Daily Mail se regăsesc două vinuri româneşti. Topul a fost realizat de Matthew Jukes, unul dintre cei mai influenţi critici de vinuri din Marea Britanie.[/quote_box_center]

Ambele produse aparţin Cramelor Halewood: La Umbra Merlot şi Waitrose Pinot Noir. Despre primul dintre ele, enologul britanic spune în ediţia de weekend a cotidianului în care a fost publicat topul că este un vin senzaţional, care se poate consuma alături de orice preparat culinar.

- Advertisement -

Waitrose Pinot Noir, cel de-al doilea vin apreciat de expert, este marcat în publicaţia britanică drept ”Cea mai mare surpriză

[pull_quote_center]Acest vin are un buchet perfect de fructe roşii (…) Un adevărat superstar românesc!”, exclamă Matthew Jukes la finalul descrierii vinului din ţara noastră. În plus, el remarcă preţul foarte accesibil al vinului, raportat la calitatea acestuia[/pull_quote_center].

Pe blogul său, Matthewjukes.com, enologul povesteşte despre demersul său de a aduna cele mai bune 200 de vinuri de pe piaţă. ”[pull_quote_center]Am degustat peste 4.000 de vinuri în ultimele luni în căutarea acelor sticle cu adevărat valoroase pe piaţa vinurilor în prezent. În ultimul deceniu, producătorii de vinuri din lumea întreagă au devenit cu adevărat profesionişti, iar asta se observă în numărul mai mic de vinuri proaste de pe piaţă[/pull_quote_center]”, spune Matthew Jukes.

Într-un singur an, expertul spune testează peste 35.000 de vinuri şi spune că doar 3% din acestea sunt cu adevărat savuroase. Iar vinurile româneşti pe care a ales să le includă în top fac parte din categoria băuturilor valoroase.

- Advertisement -
Sourceadevarul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: