1 C
London
Tuesday, January 18, 2022
1 C
London
Tuesday, January 18, 2022

Două surori trimiteau “puştoaice” la agăţat în barurile din Marea Britanie

Două traficante de tinere şi pro­xenete care au fost condamnate de judecători la ani grei de închisoare au fost „ridicate“ de poliţişti şi bă­gate la închisoare.

Acestea au fost găsite acasă la ele, la Hârlău. Cele două surori au fost implicate într-un megadosar de trafic de persoane şi proxenetism început în 2010 de către Direcţia de Investigare a In­fracţiunior de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT), Capul reţelei a fost Ionel Silvestru, care a primit o condamnare de 12 ani de închi­soare, dar încă nu a fost prins.

Su­rorile Diana şi Elena Huţupaşu din Hârlău au fost introduse zilele trecute în Penitenciarul Iaşi pentru ispăşirea a şapte ani de închisoare prima, şi cinci ani a doua dintre ele.

- Advertisement -

[pull_quote_center]La data de 22 aprilie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Hâr­lău au identificat pe strada Gheor­ghe Doja din oraşul Hârlău două femei pe numele cărora instanţa a emis mandate de executare a pe­depsei cu închisoarea. A fost depistată Elena H. de 59 de ani, din Hârlău care avea mandat de executare a pedepsei de cinci ani în­chisoare pentru infracţiunile de trafic de minori, proxenetism şi trafic de persoane. De asemenea a fost depistată Diana H., de 32 de ani, care a fost condamnată la şapte ani de închisoare pentru pro­xenetism şi trafic de persoane[/pull_quote_center] , a precizat Anca Vîjiac, pur­tător de cuvânt al Poliţiei.

În acest dosar au fost implicate peste 20 de persoane, iar majoritatea ce­lor cercetaţi în dosar au fost achi­taţi. Potrivit rechizitoriului DIICOT, reţeaua căuta fete tinere şi sărace, cărora le promitea locuri bine plătite în străinătate, după care le obligau să practice prostituţia.

Multe dintre tinere au fost racolate din zona Hârlăului, chiar de către Diana Huţupaşu. Numărul persoanelor traficate era de ordinul zecilor, gruparea luând fiinţă în 2004.

În 2010, DIICOT a făcut 21 de percheziţii domiciliare la 19 membri ai reţelei, de la care au „adunat“ 300.000 de euro.

Tinerele racolate erau îmbrăcate bine şi apoi trimise să „agaţe“ clienţi în baruri din Marea Britanie – „Palm Beach“, „Paradise“, şi „Steam & Sun“.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: