10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022
10.6 C
London
Tuesday, March 29, 2022

Două studente românce luptă pentru schimbarea imaginii României în Marea Britanie

Două studente românce la Londra au lansat, pe 1 decembrie, campania ”Fight stereotypes. United for change” (Luptă cu stereotipurile. Uniţi pentru schimbare), prin intermediul căreia vor să promoveze imaginea României în străinătate.

Bianca Roşu şi Andreea Caraveţeanu au ”ocupatTrafalgar Square din Londra şi i-au întrebat pe localnici ce cred despre România. ”Asociez România cu migraţia românilor reflectată în media din Marea Britanie, dar cred că vin pentru a munci, nu pentru beneficii. Ar putea fi o destinaţie de vacanţă, Europa de Est e fascinantă. Am călătorit în Europa centrală, mi-ar plăcea să merg mai spre est şi să descopăr mai multe”, spune un student.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Dacă oricine vine în Marea Britanie, indiferent de unde vine, dacă nu vor doar beneficii, ci sunt pregătiţi să muncească şi să facă parte din comunitate, sunt bineveniţi. Dacă vin şi se stabilesc în Hyde Park, ca anumiţi bulgari, atunci nu. Dacă britanicii s-ar duce în România şi ar pretinde beneficii, nu cred că românii l-ar vrea[/pull_quote_center] , spune un domn mai în vârstă. Clipul se încheie cu mai mulţi locuitori ai Londrei, care spun ”La mulţi ani, România”, în limba noastră.

O studentă britanică le-a declarat realizatoarelor campaniei că românii adoră să înveţe şi că ştiu engleza mai bine decât ea. [pull_quote_center]De ce studiaţi atât de tare?! Pe bune acum, toţi studenţii români adoră să înveţe, ceea ce ne face pe noi, britanicii, să nu cădem într-o lumina tocmai bună. Engleza lor este mai bună decât a mea. Şi nu glumesc. Sunt incredibil de buni la gramatică, deşi eu sunt britanică şi studiez engleză dintotdeauna! Serios, sunt nişte adevăraţi zei care vorbesc cu atâta uşurinţă mai multe limbi străine. Ei ştiu totul despre orice domeniu, iar eu abia dacă ştiu ceva. Sunt foarte ambiţioşi şi învaţă întotdeauna informaţii în plus. Orice român pe care l-am cunoscut este surprinzător de bun şi de drăguţ. Sunt nişte oameni puternici şi ambiţioşi, care rămân la fel de drăguţi chiar şi atunci când dau de persoane ignorante şi pline de prejudecăţi. Iubesc să am colegi români la facultate, chiar îmi oferă o experienţă specială în această perioada a studenţiei[/pull_quote_center] , a declarat studenta Alexia Nash.

Ne dorim că această campanie să aibă un efect pozitiv asupra imaginii românilor de pretutindeni”, a declarat pentru Adevărul Bianca Roşu, fondatorea şi editorul blogului” PR is the new Black”. Putem construi o imagine mai bună pentru România în Europa şi în lume.

Ţară noastră are toate atuurile. Personal, am fost motivată de modul în care românii au reacţionat în timpul alegerilor prezidenţiale. Atunci am simţit cu adevărat că fac parte dintr-o familie minunată pentru care noi, tânăra generaţie, merită să luptăm pentru a schimba ceva.

Nu vom mai accepta să fim etichetaţi sau respinşi de nimeni. Ne vom folosi de creativitate, bun-simt şi diplomaţie pentru a ne exprima opinii bine argumentate. ‘Să fim uniţi!‘ se va transforma din cliseu în realitate, a declarat şi Andreea Caraveţeanu.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: