14.9 C
London
Wednesday, June 22, 2022
14.9 C
London
Wednesday, June 22, 2022

Două persoane de cetățenie română, printre victimele atacului din Londra

Cel puţin patru persoane au murit, iar alte 20 au fost rănite în incidentele teroriste produse miercuri după-amiază în apropierea Parlamentului Marii Britanii, a anunţat Poliţia londoneză, precizând că presupusul atacator a decedat, relatează Sky News.

„Bilanţul actual este de patru morţi, unul dintre ei fiind atacatorul. Sunt şi 20 de răniţi”, a declarat BJ Harrington, un reprezentant al Scotland Yard.

„Efectuăm o investigaţie amănunţită asupra incidentului petrecut astăzi în zona Westminster”, a precizat Harrington.

- Advertisement -

Doi atacatori au fost implicaţi în incidentele de tip terorist comise miercuri după-amiază în apropierea Parlamentului Marii Britani. Potrivit surselor citate, poliţia consideră că doi atacatori au fost implicaţi în incident. Două persoane – un civil şi un agent de poliţie – au fost ucise în atac, iar alte 13 persoane – zece civili şi trei poliţişti – au fost rănite. Ulterior, numărul persoanelor decedate a ajuns la 4.

Doi români, printre victimele atacului

Din cele mai recente informații obținute de la autoritățile locale, au fost identificate 2 persoane de cetățenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. „

Precizăm faptul că cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență”, adaugă MAE.

„Este vorba despre o doamnă și un domn”, a spus despre cei doi răniți Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra. „În momentul de față se află la Royal Hospital. Din ceea ce știu eu, în cazul domnului leziuni sunt minore. E vorba de fractură sau o chestiune de genul ăsta”, a adăugat Dan Mihalache.

IMPUSCATURI IN FATA PARLAMENTULUI DIN MAREA BRITANIE,MAI MULTE PERSOANE AU FOST RANITE

Presa internațională relatează că atacatorul ar fi un bărbat „de origine asiatică”. Presupusul atacator a fost fotografiat în timp ce primea îngrijiri medicale, iar pe jos au fost surprinse două cuțite.

*Update*

Poliţia Metropolitană a anunţat miercuri seara că cinci persoane şi-au pierdut viaţa, în vreme ce alte 40 au fost rănite în atentatul terorist de la Londra. De asemenea, printre persoanele decedate se numără şi atacatorul, care a intrat cu maşina în trecătorii de pe podul Westminster, înainte de a înjunghia mortal un poliţist în curtea Parlamentului, relatează The Guardian.

Autorităţile britanice nu i-au identificat pe cei trei civili decedaţi în urma atentatului, dar poliţistul înjunghiat mortal în curtea legislativului este Keith Palmer.

De asemenea, poliţiştii nu vor oferi mai multe detalii despre atacator, deşi au reuşit în acest moment să-l identifice. Poliţia Metropolitană crede că atacatorul a fost inspirat de terorismul internaţional pentru a duce la capăt atentatul de la Westminster.

Ambasadorul României la Londra a explicat că starea gravă a femeii este determinată de faptul că ea a fost lovită de maşina atacatorului şi a fost proiectată în râul Tamisa, de unde a fost recuperată de echipele de salvare şi transportată la spital.

Tânăra are “multiple fracturi şi leziuni“, iar plămânii îi sunt menţinuţi în funcţiune cu ajutorul aparatelor.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: