1.5 C
London
Thursday, December 2, 2021
1.5 C
London
Thursday, December 2, 2021

Două motive pentru care referendumul din UK ar putea ramane fara urmari

Marea Britanie nu e România, dar fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că referendumul pentru Brexit ar putea rămâne fără urmări, la fel ca referendumul în care românii au votat parlament unicameral cu 300 de aleşi. 

Încrîncenaţi în bătălia lor pentru voturi, politicienii britanici au dus iresponabilitatea până la limita la care şi-au împins propriul popor să se pronunţe printr-un referendum asupra unui subiect pe care nu avea cum să-l înţeleagă. Şi poporul a votat cum a priceput el.

În aceste condiţii, rezultatul referendumului a aprins fitilele a două bombe. Şi anume :

  • Prima este legată de faptul că, ştiind consecinţele, va trebui găsit un guvern al Majestăţii Sale care să activeze articolul 50 din Tratat şi să ceară în scris ieşirea Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană. Vreau să văd politicianul care va semna cererea. Personal, cred că acela care va face acest lucru va putea fi declarat, fără dubii, ca fiind cel mai inocent om din lume, dacă nu cumva, va fi declarat trădător de ţară.
  • A doua bombă este legată de faptul că, dacă cererea de ieşire va fi cumva semnată de un iresponsabil, în timp ce acesta va fi în drum spre Bruxelles spre a depune cererea pe masa UE, în Regat, se va declanşa procesul de separare a Scoţiei şi Irlandei de Nord, care au optat pentru rămînerea în UE.

Concluzia este că nimeni nu va semna ieşirea Regatui Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord din Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: