15.7 C
London
Wednesday, October 13, 2021
15.7 C
London
Wednesday, October 13, 2021

Două mari firme de distribuție din Marea Britanie angajează

Două firme de distribuție, DPD și Kingfisher, proprietarul B&Q, se extind pentru a face față cu valului de cumpărături online.

Potrivit The Guardian, cele două companii angajează peste 7.500 de persoane în Marea Britanie, pentru a face față cererii crescânde de livrări la domiciliu, în timpul pandemiei coronavirusului.

- Advertisement -

DPD va angaja 6.000 de lucrători, inclusiv șoferi HGV, personal de depozit, manageri și personal de asistență, precum mecanici, ca parte a unei investiții de 200 milioane lire sterline în extinderea serviciului de livrare rapidă a coletelor.

Aplica pentru job pe siteul DPD

Firma de logistică, care gestionează coletele pentru Marks & Spencer și Asos și livrează, de asemenea, alimente pentru lanțul de supermarketuri Morrisons, cheltuiește 100 milioane lire sterline pentru cumpărarea de vehicule noi și înființează 15 noi depozite regionale, cu 10 mai mult decât era planificat pentru acest an.

Dwain McDonald, directorul executiv al DPD, a declarat: „Experimentăm cel mai mare boom al vânzărilor online din istoria Regatului Unit.”

Kingfisher, proprietarul B&Q și Screwfix, a declarat că va angaja între 3.000 și 4.000 de lucrători, aproximativ jumătate dintre ei în Marea Britanie, după ce vânzările online au crescut cu peste 200%, în aprilie și mai.

Aplica pentru job pe siteul Kingfisher

Vânzările online în Marea Britanie, inclusiv la produsele alimentare, au crescut cu o treime în mai, potrivit organismului digital de retail IMRG, după o creștere cu aproape un sfert în aprilie.

Blocarea a determinat vânzări deosebit de puternice de articole pentru casă, grădinărit și articole electrice.

Vânzările la produse de grădinărit au crescut cu 288% în aprilie și cu mai mult de 162% în mai, comparativ cu anul trecut, în timp ce vânzările de energie electrică s-au dublat, iar consumurile pentru locuințe au crescut cu 84%.

Cu toate acestea, vânzările online de îmbrăcăminte și încălțăminte au scăzut cu aproximativ un sfert și, respectiv, o treime în martie și aprilie și au continuat să scadă în mai.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: