9.2 C
London
Wednesday, January 27, 2021

Două magazine româneşti din Londra, au primit scrisori cu mesaje xenofobe: „Nu sunteți bineveniți”

- Advertisement -

Cele două firme românești vizate de sunt situate în cartierul Burnt Oak, un fel de Mică Românie în capitala britanică, potrivit RFI România.

Kroky Fast Food, una dintre firme, a fost deschisă recent, iar patronul ei, Andrei Liviu Chiroșcă, a declarat că este obișnuit cu această situație și că este pentru a doua oară când primește un astfel de mesaj. Ce spune mesajul: „Nu v-ați îndepărtat destul de mult. Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară. Nu mai mergem niciodată la cele 12 magazine alimentare din centrul comercial Watling Avenue, restul sunt magazine ieftine de haine și magazine ponosite de mărunțișuri. De aceea nu are niciun rost să mergem la acest centru comercial. O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși. Plecați odată.” – este traducerea textului original în engleză.

- Advertisement -

În plic era anexată și fotocopia unui articol despre trei frați cetățeni români condamnați la închisoare pentru trafic de persoane și exploatare prin muncă.

O scrisoare asemănătoare a fost primită și de un birou de contabilitate, al cărui proprietar este Nicolae Caminschi (originar din Republica Moldova).

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news