18 C
London
Thursday, June 24, 2021
18 C
London
Thursday, June 24, 2021

Donald Trump prezice succesul Brexitului și dorește un acord comercial cu Londra

Președintele ales american, Donald Trump, a prezis că Brexitul va fi “un succes” și a anunțat că dorește încheierea “rapidă” a unui acord comercial cu Regatul Unit, într-un interviu pentru cotidianul Times, difuzat duminică și preluat de AFP.

Vom lucra foarte puternic pentru (ca un asemenea acord) să fie finalizat rapid și corespunzător. Bun pentru ambele părți“, a subliniat Trump.

Aceste cuvinte contrastează cu cele ale predecesorului său, Barack Obama, care anunțase că Regatul Unit s-ar găsi la capătul cozii de așteptare pentru încheierea de acorduri comerciale cu SUA dacă ar părăsi vreodată UE.

- Advertisement -

Președintele ales al SUA, Donald Trump, a anunțat că o va întâlni “foarte rapid” după preluarea mandatului prezidențial pe șefa guvernului britanic, Theresa May.

El a dezvăluit că aceasta i-a scris pentru a-i cere o întâlnire și i-a trimis drept cadou o copie a discursului lui Winston Churchill către poporul american după atacul japonez contra Pearl Harbour.

În timpul interviului de o oră de la Trump Tower, președintele ales a declarat că iubește Regatul Unit, amintind că mama sa era originară din Scoția, conform Times.

Donald Trump a apreciat de asemenea că “alte țări vor părăsi” UE, urmând exemplul Londrei, din cauza crizei migrației.

Cred cu adevărat că dacă țările UE nu ar fi fost obligate să preia toți refugiații, cu toate problemele care decurg, nu ar fi fost Brexit“, a spus Trump.

Popoarele, oamenii, își doresc propria lor identitate și Regatul Unit a dorit propria sa identitate“, a mai considerat el, pentru a explica votul în favoarea Brexitului.

Theresa May își va expune marți viziunea cu privire la viitoarele relații cu Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceagerpres

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: