13 C
London
Thursday, November 18, 2021
13 C
London
Thursday, November 18, 2021

Doi tineri români stabiliți în Marea Britanie au pornit catre Romania pe biciclete

Doi tineri români stabiliți în Marea Britanie au pornit în urmă cu patru zile într-un tur ciclist european, de aproximativ 3.000 de kilometri, pentru a-i susține pe copiii din casele de tip familial Sf. Nicolae (Suceava) și Sf. Gabriel (Popești Leordeni), ale Fundației FARA, în vederea continuării studiilor.

Excursia lui Alex M. Alexandrescu și Silviu Chirilă a început sâmbătă, din fața Parlamentului britanic, și se va încheia în iunie, când aceștia urmează să ajungă în fața Parlamentului României, a informat Fundația Fara, prin intermediul unui comunicat.

Parlamentul reprezintă locusul decizional cu privire la viitorul fiecărei țări, iar cursa noastră face o legătură simbolică între Parlamentul britanic și cel românesc. Cu toate că s-a decis ieșirea Marii Britanii din UE, cursa rămâne ca un simbol al speranței că direcțiile celor două țări vor fi, în continuare, unite. Pe lângă aceasta, arată bine în poze“, a spus Alexandru M. Alexandrescu, unul dintre cei doi inițiatori ai EnTOURanceLondon to Bucharest Cycle.

- Advertisement -

Prin această provocare am dorit să susținem o cauză care operează în România, iar profilul Fundației FARA s-a potrivit de minune cu planul nostru: o fundație româno-britanică dedicată sprijinirii copiilor și tinerilor, care susține educația ca mijloc de a trece peste problemele vieții“, a spus Silviu Chirilă.

În aceste zile, cei doi se află în Belgia și se îndreaptă spre Olanda. Traseul va cuprinde orașele Bruges, Rotterdam, Dusseldorf, Frankfurt, Viena, Bratislava, Budapesta, Timișoara, Craiova, București.

Ideea a găsit ecou în inimile multor donatori, astfel că până în prezent s-au strâns prin crowdfunding peste 2.000 de lire, depășind de două ori consecutiv suma propusă. Tinerii își finanțează singuri această aventură, astfel încât toți banii donați ajung direct la Fundația FARA.

Alexandru M. Alexandrescu este în Marea Britanie din 2011, când a început studiile la University of Manchester pentru o licență în management internațional cu specializare în Studii americane. În decembrie a absolvit masteratul în analiză economică și strategie. Recent a înființat un startup cu alți trei prieteni.

Silviu Chirilă a studiat din 2010 Universitatea din Southampton, Facultatea de Inginerie Electronică, iar acum este programator la compania McLaren.

Înainte de plecare, Silviu s-a întâlnit cu Iuliana Pătrășcan (Lăpădat) o tânără care a crescut în casa Sf. Gabriel, iar acum locuiește alături de soțul și bebelușul ei la Londra. Iuliana a fost printre primii copii intrați în casa de tip familial la deschiderea acesteia în 1999. De asemenea, a fost și prima absolventă de facultate din Casa Sf. Gabriel și servește adesea drept exemplu pentru copiii mai mici din casă. Iuliana i-a povestit importanța Fundației FARA în viața ei“, se menționează în comunicat.

Fundația FARA este înregistrată și acreditată atât în Marea Britanie, cât și în România și desfășoară anual, prin cele 14 proiecte ale sale, activități de protecție socială pentru peste 500 de copii și tineri (parte dintre ei cu dizabilități) care nu se află în grija familiei naturale sau care provin din familii fără posibilități materiale.

Ambasadorii Fundației sunt Prințul Charles, Prințesa Marina Sturdza și soprana Felicia Filip.

Mare parte dintre cheltuielile Fundației FARA sunt susținute de activități de strângere de fonduri din Marea Britanie și din activitatea a 46 de magazine de caritate FARA din Londra.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: