5.4 C
London
Sunday, January 16, 2022
5.4 C
London
Sunday, January 16, 2022

Doi tineri muzicieni români în plină afirmare la Londra

Violonistul Bogdan Costache şi pianista Andrada Brisc, doi tineri muzicieni în plină afirmare, concertează marți împreună cu prestigioasa instituție muzicală londoneză St. Martin-in-the-Fields.

Programul va include partituri de Enescu, Brahms, Milstein, Sarasate şi Bazzini, culminând cu emoţionanta baladă a lui Ciprian Porumbescu.

Concertul încheie seria de recitaluri româneşti din anul acesta de la St. Martin-in-the-Fields, în care s-au derulat nu mai puţin de şapte evenimente. Următorul concert va avea loc pe 4 ianuarie, avându-l ca protagonist pe pianistul Cristian Sandrin.

- Advertisement -

Bogdan Costache a început să studieze vioara de la vârsta de cinci ani, iar la opt ani a debutat ca solist împreună cu Orchestra Filarmonică din Braşov.

Bogdan Costache a studiat cu Florin Croitoru, Octavian Raţiu şi Valeriu Rogacev şi este câştigătorul a numeroase distincţii în cadrul concursurilor naţionale şi internaţionale, obţinând premiul întâi în cadrul competiţiei “Monterosa Kaway” (Italia) şi marele premiu în cadrul concursului “Remember Enescu” (România).

Violonistul a susţinut recitaluri în România, Italia, Germania şi Marea Britanie şi a participat la master class-uri susţinute de violonişti vestiţi precum:

  • Remus Azoiţei,
  • Liviu Prunaru,
  • Alexandru Tomescu,
  • Arette Bonamy,
  • Valeriu Rogacev,
  • Octavian Raţiu.

În prezent, după o bursă obţinută în anul 2012 la Royal Academy of Music din Londra, îşi continuă studiile la Facultatea de Muzică din Braşov.

Pianista şi soprana Andrada  Maria Brisc s-a născut în Oradea, unde a şi absolvit Universitatea, studiind pianul, dar şi canto. În anul 2011, a obţinut diploma de master în acompaniament la Royal Academy of Music din Londra, studiind cu Andrew West, Diana  Ketler, Audrey Hyland şi Pepi Ferrari.

În 2012, alături de Florin Pascu, pianista a inaugurat prima şcoală românească privată de muzică din Londra, „AB Music Dreams”. Pe lângă cariera pedagogică, Andrada Brisc susţine constant concerte de pian şi voce în România, Ungaria, Italia şi Marea Britanie. De asemenea, a înregistrat până acum două albume de colinde, primul împreună cu baritonul Florin Pascu, iar cel de-al doilea cu Orchestra Naţională Radio.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: