7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Doi români foloseau un virus informatic sofisticat pentru a fura din bancomate în Marea Britanie

Doi bărbaţi din România care au furat aproximativ 1,9 milioane de euro din bancomatele britanice, prin folosirea unui virus informatic sofisticat, au primit joi o condamnare cumulată de şapte ani de închisoare cu executare, notează site-ul Daily Mail.

Emanuel Leahu, în vârstă de 30 de ani, şi Gheorghe Mîrzac, 32 de ani, sunt membrii unei grupări infracţionale organizate din Europa de Est care a jefuit 51 de bancomate în luna mai a anului 2014.

Leahu a primit patru ani şi zece luni de închisoare cu executare, în timp ce sentinţa pentru Mîrzac a fost de doi ani şi zece luni de închisoare cu executare. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi de furt şi conspiraţie la fraudă.

- Advertisement -

Infractorii au vizat ATM-uri autonome Cardtronic, au obţinut acces la dispozitive şi apoi le-au infectat cu ajutorul unor programe malware. Odată ce au pătruns în sistemul de operare al bancomatelor, hoţii au golit metodic conţinutul acestora, câte 40 de bancnote o dată.

Potrivit anchetatorilor, Leahu şi Mîrzac au făcut parte dintr-o grupare care a jefuit bancomate din regiunile Bognor Regis, Brighton, Liverpool, Londra şi Portsmouth.

Emanuel Leahu a fost arestat în luna septembrie a anului trecut de către ofiţeri de poliţie londonezi în oraşul Bacău, fiind extrădat ulterior în Marea Britanie.

Gheorghe Mîrzac a fost arestat de poliţia franceză la Cannes, în luna ianuarie a acestui an, în baza unui mandat european de arestare. El a fost extrădat în Marea Britanie în luna februarie.

Alţi doi membri ai gupării infracţionale au fost condamnaţi anterior pentru implicarea în aceeaşi operaţiune. Teofil Bortoş, în vârstă de 37 de ani, a fost condamnat la 7 ani de închisoare în ianuarie 2016, iar Grigore Paladi, de 40 de ani, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare în 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: