12.1 C
London
Wednesday, November 17, 2021
12.1 C
London
Wednesday, November 17, 2021

Doi romani din Marea Britanie cer daune dupa reportajul “Romania din Regatul Unit” realizat de ProTV

Un reportaj realizat de ProTV in cadrul emisiunii “Romania din Regatul Unit ”  a starnit indignarea unor romani care muncesc in Marea Britanie si care spun ca realitatea a fost denaturata in dorinta de senzational.

Cei doi romani care au acceptat sa fie filmati pentru emisiune cer acum postului de televiziune daune morale de 142.300 de lire.

Alina Rauta si Cristian Gabriel Groman au fost subiectul emisiunii realizate de postul de televiziune amintit. Ei spun insa s-a denaturat realitatea, informeaza site-ul diasporatv.eu.

- Advertisement -

[pull_quote_center]Totul a inceput cu un reportaj realizat de postul de televiziune PRO TV, ei avand o emisiune ce se numeste “Romania din Regatul Unit“. Am fost contactați de o echipa a postului PRO TV, formata din reporterul Rares Nastase si un cameraman. Acestia au dorit sa filmeze casa unde locuim, sub motivul ca doresc sa schimbe imaginea romanilor ce traiesc in Londra si UK, in BINE, aceasta emisiune – in opinia lor – fiind o contrapartida (un raspuns), la emisiunile defaimatoare la adresa romanilor produse si difuzate de postul britanic Cannel 4. Am acceptat acest lucru, gandindu-ma ca romanii nu merita sa fie aratați cu degetul de nimeni, nici de englezi, nici de altcineva si trebuie sa aratam parțile pozitive ale romanilor din Diaspora[/pull_quote_center] , a spus Groman

Probleme au aparut dupa ce reportajul a fost difuzat la potsul de televiziune.

[pull_quote_center]In urma difuzarii celor doua emisiuni de postul de televiziune PRO TV, am ramas profund socat de modul in care casa in care locuim si viața noastra de aici, din Londra, au fost prezentate. S-au taiat (la montaj) declaratii, s-a denaturat adevarul, s-a prezentat numai ce le-a convenit dumnealor, numai pentru o stire bomba, o stire de senzatie, plus ca s-a deformat realitatea. S-a deformat realitatea pentru ca viata noastra, de aici, a fost prezentata ca o viata chinuita; am fost prezentati ca niste oameni in toata firea care stam intr-o casa precum niste studenti intr-un camin[/pull_quote_center]

Romanul este indignat ca desi a aratat ca munca pe care o presteaza in Regatul Unit ii ofera posibilitatea unui trai decent, materialul prezentat pe post ar fi aratat cu totul altceva, taindu-se la montaj acele declaratii si imagini care permiteau o imagine corecta a realitatii.

[quote_center]Am fost prezentati ca niste oameni ce au parte de un adevarat calvar, cum ca in toate diminetile este coada la baie. Este un lucru total neadevarat. Am fost prezentati ca niste oameni care isi duc viata de azi pe maine, care nu se descurca fara mancarea trimisa de acasa, de parinti. Realitatea expusa de noi a fost cu totul alta! Am declarat ca ne putem permite foarte multe lucruri, ca viata noastra de aici este incomparabila cu viata din Romania, numai ca ne lipseste gustul produselor de acasa. Aici, carnea nu are nici un gust, asta am spus[/quote_center]

Alina Rauta si Cristian Gabriel Groman si-au angajat un avocat si cer postului de televiziune daune de sute de mii de lire.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: