7.5 C
London
Saturday, April 10, 2021

Doi români din Anglia au obligat o tânără bonă să lucreze ca prostituată

- Advertisement -

O româncă a trăit coşmarul vieţii ei după ce a acceptat oferta unor soţi din Botoşani de a deveni bonă pentru copiii acestora, în Anglia, scrie ProTV.

Planul a fost pus în aplicare, în 2013, când Andreea Mariana C., originară din Săveni, care locuia pe atunci la Harrow, a abordat victima propunându-i să vină la Londra să lucreze ca bonă. După ce tânăra, în vârstă de 18 ani, a fost de acord, botoșăneanca a ajutat-o să ajungă în capitala britanică.

- Advertisement -

Victima a sosit la Queensbury, în Harrow, imediat după Crăciun, în 2013, unde l-a cunoscut pe soțul botoșănencei, Marius Ciprian C., din Ripiceni. Însă, în loc să ajungă bonă, tânăra a fost dusă la un hotel și violată de botoșănean, care a anunțat-o că urmează să lucreze ca prostituată.

Ulterior, în ianuarie 2014, Marius Ciprian C. a dus-o pe victimă la un bordel, unde a fost obligată să întrețină relații sexuale. Planurile cuplului au fost dejucate după ce tânăra a contactat nişte prieteni ai unchiului ei și a reușit să fugă astfel.

Ulterior, botoșănenii au fost arestați de poliția britanică și trimiși în judecată, soții fiind condamnați la 15 ani și respectiv 9 ani de detenție pentru un noian de acuzații, de la trafic de persoane și organizarea activităților de prostituție, până la viol și respectiv complicitate la viol, dar și deținere de documente false, botoșăneanul având permisul de conducere fals.

Prima condamnare a venit repede, după mai puțin de trei luni, mai exact în aprilie 2015, cuplul fiind condamnat de Tribunalul North West London, iar sentința a rămasă definitivă la data de 24 aprilie 2015, prin decizia pronunțată de Curtea Coroanei din Harrow Marea Britanie.

Astfel, Marius Ciprian C. s-a ales cu o pedeapsă de 15 ani de închisoare, iar soția lui, Andreea Mariana C. cu o condamnare de 9 ani de detenție.

La scurt timp după decizia instanței, autoritățile britanice au dispus expulzarea lor, cei doi fiind extrădați în România și încarcerați în penitenciare diferite. El la Botoșani, iar ea la Bacău.

Pentru acest lucru a fost nevoie de o întreagă procedură, respectiv recunoașterea sentințelor dictate de magistrații britanici de către instanțele din România.

Deși trebuia să iasă din pușcărie abia în iulie 2023, Andreea Mariana C. a reușit să obțină, în noiembrie 2019, eliberarea condiționată, dar timp de doi ani ea va trebui să respecte mai multe măsuri de supraveghere.

În schimb, soțul ei, Marius Ciprian C. a contestat hotărârea instanței prin care a fost încercerat, încercând să obțină cu disperare reducerea condamnării pe motiv că cei 15 ani de închisoare sunt prea mulți față de limitele pedepselor stabilite de Codul penal românesc.

Cu toate acestea, Curtea de Apel Suceava i-a respins în primă fază cererea, însă botoșăneanul are mai multe acțiuni pe rolul instanțelor.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news