6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021
6.4 C
London
Wednesday, December 8, 2021

Doi români au fost arestați în timp ce încercau să deschidă un cont bancar fals

Doi bărbați de origine română au ajuns la închisoare în Marea Britanie, după ce au fost arestați în timp ce încercau să deschidă un cont bancar folosind documente false.

Cei doi cetățeni români, Andrea M. și Ionuț M. au fost plătiți de către alți infractori pentru a utiliza acte de identitate austriece false cu scopul de a configura contul bancar sub un alt nume. Dar, un angajat al băncii NatWest de pe Derby Street, din orașul Leek, unde românii vroiau să deschidă contul, a devenit suspicios atunci când cei doi au început să fie confuzi în răspunsurile pe care le dădeau la întrebările acestuia.

Potrivit raportului poliției din Staffordshire, Marea Britanie:”Doi bărbați au intrat în Banca NatWest, din Leek, pentru o programare. Un reprezentant al băncii a devenit suspicios privind actele prezentate și a contactat organele de Politie. Ambii bărbați au fost arestați la filială.”

Acum vor sta la închisoare timp de trei luni, aceasta fiind sentința primită la North Centre Justice din Staffordshire, după ce au pledat vinovați pentru fraudă prin reprezentare de acte false și posesie de articole folosite pentru fraudă, scrie leek-news.co.uk.

Vor sta după gratii pentru tentativă de fraudă prin folosirea de documente false.

- Advertisement -

Reprezentantul acuzării, procurorul Andrew Bodger, a declarat: “La data de 4 noiembrie 2016, inculpatul A.M. a folosit o documentație falsă, și anume o carte de identitate de cetățean austriac, pretinzând a fi Johan Dresner.” El a pretins a fi Johan Dresner de la Congleton dar apoi a devenit confuz când i s-au pus întrebări despre Congleton. Angajatul care efectuat interviul a devenit din ce in ce suspicios față de cei doi, iar apoi și-a amintit de un e-mail primit cu privire la utilizarea frauduloasă a unor documente de identitate austriece. La verificarea e-mailului, angajatul a realizat că fotografia care apărea pe cardul din mailul afișat pe computer era aceeași cu cea de pe actul de identitate austriac prezentat de cel care susținea că este Dresner.

Inculpații au susținut în timpul procesului că au fost plătiți cu sume între 50 și 200 lire sterline pentru deschiderea contului. Zoe Leese, reprezentantul apărării a spus în timpul procesului că cei doi se află la capătul de jos al unei operațiuni mai mari și sunt doar pioni într-o afacere mult mai mare.

Ei au pledat vinovați pentru folosirea de documente false în scop de fraudă, fiind condamnați împreună la 24 de săptămâni de închisoare. În plus vor trebui să plătească fiecare dintre ei suma de 115 £, reprezentând cheltuieli de judecată.

Documentele folosite pentru deschderea contului respectiv au fost distruse de către autoritățile britanice.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: