7.9 C
London
Friday, November 26, 2021
7.9 C
London
Friday, November 26, 2021

Doi frați se dădeau drept polițiști și jefuiau turiștii în Londra

Doi cetățeni români (care din poză par a fi romi) au jefuit zeci de turiști în centrul capitalei Regatului Unit și au fost condamnați la câte trei ani de închisoare conform unui comunicat remis presei britanice de Poliția Metropolitană.

Florin și Laurențiu Ioniță, cu vârsta de 31 și respectiv 47 de ani, foloseau „metodaanunturiuk.com doi-frati-se-dadeau-drept-politisti-si-jefuiau-turistii-in-londra polițiștii” pentru a își jecmăni victimele de bani. Conform celor precizate de Poliția Metropolitană unul din cei doi frați intra în vorbă cu victimele care păreau mai naive și încerca să lege o conversație. După ce acesta reușea să stabilească conversația, celălalt frate apărea brusc și, pretinzând că este polițist susținea că cei doi care conversau sunt bănuiți de trafic de droguri. Prin urmare le cerea ambilor să se supună unei percheziții corporale. Naivi și de bună credință, turiștii se supuneau percheziției corporale, moment în care erau jefuiți de portofele sau alte bunuri pe care le aveau asupra lor.

În decurs de 3 luni, în perioada august-octombrie 2016 polițiștii britanici au reușit să demonstreze că cei doi au tâlhărit prin această metodă 10 străini. Cei doi frați au fost prinși în flagrant și reținuți pe data de 23 octombrie când încercau să jefuiască un turist chinez prin metoda descrisă mai sus.

- Advertisement -

Conform datelor puse la dispoziția presei de polițiștii britanici cei doi frați din România sunt suspectați că au săvârșit mult mai multe infracțiuni de acest gen, nu doar în 2016 ci și în anul 2015, în zonele Westminster și Camden din centrul Londrei.

Cu această ocazie Poliția Metropolitană a reluat apelurile către turiști și nu numai să manifeste precauție dacă sunt abordați de indivizi necunoscuți care se dau drept polițiști și să solicite, în cazul în care se întâmplă acest lucru, actele de identitate și legitimațiile. În cazul în care consideră că actele prezentate ar putea fi false turiștii sunt sfătuiți să sune imediat la poliție.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: