20.5 C
London
Friday, August 20, 2021
20.5 C
London
Friday, August 20, 2021

Doi frați din Vaslui au aruncat în aer mai multe bancomate din Marea Britanie

Doi frați din Vaslui au fost condamnați la 18, respectiv 15 ani de închisoare în Marea Britanie după ce au aruncat în aer mai multe bancomate, în ianuarie-februarie 2019.

Cei doi frați din satul vasluian Vîltotești, în vârstă de 30 și 33 de ani, au fost condamnați definitiv în septembrie 2019 de Curtea Coroanei Canterbury la 15, respectiv 18 ani de închisoare pentru cinci spargeri de bancomate, comise în intervalul ianuarie- februarie 2019 în Londra și Kent.

- Advertisement -

Ulterior, frații au fost trimiși să execute pedepsele în România, dar numai unul a acceptat, pentru ca apoi acesta să se răzgândească și să ceară să fie trimis înapoi în Marea Britanie.

Pe 12 martie, Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins însă cererea, astfel încât acesta își va ispăși în continuarea pedeapsa în România. 

Cei doi frați au încercat să arunce în aer cinci bancomate, dar numai la ultimul au reușit să-și pună planul în aplicare, fugind cu 35.000 de lire sterline.

Primele patru tentative au fost un fiasco total: la primul și al patrulea bancomat explozibilul nu a explodat deloc, în timp ce la al doilea și la al treilea bancomat exploziile nu au fost suficient de puternice pentru a le distruge. 

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: