10.4 C
London
Wednesday, April 14, 2021

Doar unul din zece oameni va putea fi protejat de COVID-19

- Advertisement -

Dr. Cleo Kontoravdi, profesor asociat de inginerie chimică la Imperial College din Londra, a declarat pentru Sky News: „Trebuie să fim clari că, în primă instanţă, nu toată lumea va avea acces la vaccin. Nu avem capacitatea de producţie”.

Calculele efectuate de Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătire pentru Epidemii arată că, chiar dacă capacitatea de producţie s-ar dubla, aşa cum este planificat, în următoarele 12 luni, mai puţin de jumătate din populaţia lumii ar putea fi protejată până la sfârşitul anului 2022.

- Advertisement -

Ar putea însemna că unele restricţii de călătorie şi distanţarea socială vor fi necesare şi în anii următori, cu excepţia cazului în care există un avans tehnologic ce va permite accelerarea producţiei, relatează Sky News.

Dar producerea de cantităţi mari de vaccin este doar unul dintre numeroasele obstacole care vor trebui depăşite în lunile următoare.

Se fac pregătiri pentru începerea producţiei vaccinului Oxford în noiembrie.

În fiecare lună ar putea fi produse între două şi trei milioane de flacoane, fiecare conţinând opt doze.

Ravi Limaye, directorul general al Wockhardt din Marea Britanie, a declarat că flacoanele vor fi depozitate până când vaccinul va fi aprobat de autorităţile de reglementare a siguranţei – dar va trebui distrus dacă, din orice motiv, este respins. “Acesta este un risc pe care trebuie să-l asumăm având în vedere enormitatea acestei pandemii“, a spus el.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news