17.4 C
London
Saturday, June 25, 2022
17.4 C
London
Saturday, June 25, 2022

Doar 1% dintre internații din Marea Britanie erau vaccinați de mai mult de 21 de zile

Doar 1% dintre persoanele internate cu COVID în spitale în Marea Britanie primiseră un vaccin cu cel puțin trei săptămâni înainte, aceasta fiind o nouă dovadă a serurilor împotriva coronavirusului, scrie G4Media.

Datele au fost obținute de la 52.280 de pacienți internați în spital din 8 decembrie, data la care Marea Britanie a început campania sa de vaccinare în masă. Până în 10 aprilie, doar 526 dintre pacienții spitalizați primiseră prima doză cu cel puțin 21 de zile înainte.

- Advertisement -

Oamenii de știință au avertizat că vaccinurile ar putea să nu prevină internarea în spital pentru un număr foarte mic de persoane, în special a celor vulnerabili și vârstnici.

Persoanele vârstnice, cel mai expuse după prima doză de vaccin De asemenea, studiul realizat de Universitatea din Liverpool a constatat că 3.072 de persoane spitalizate cu COVID primiseră o primă doză de vaccin, dar cu mai puțin de 21 de zile în urmă.

Acest lucru înseamnă că au fost infectate înainte ca imunitatea de protecție a vaccinului să aibă timp să se dezvolte. Tot studiul respectiv arată că, din cele 526 de persoane pozitive, internate în spital la mai mult de 21 de zile după ce au primit prima doză, 113 au murit.

Numărul absolut de persoane internate în spital după 21 de zile de la prima doză este foarte mic, dar se întâmplă. Apare cel mai mult în grupul cu cel mai mare risc la boli severe, adică persoanele foarte fragile și foarte în vârstă”, a spus profesorul Calum Semple, conducător al studiului, citat de cotidianul Mirror.

Potrivit statisticilor, 34,5 milioane de persoane din Marea Britanie primiseră prima doză de vaccin anti-COVID, iar 15,3 milioane de persoane au primit și pe a doua.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: