7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Discursul Reginei va avea loc pe 21 iunie, a anunţat liderul Camerei Comunelor

Discursul Reginei, prin intermediul căruia Guvernul britanic îşi prezintă programul legislativ, va avea loc pe 21 iunie, a anunţat joi liderul Camerei Comunelor, în condiţiile în care Partidul Conservator nu a ajuns încă la un acord pentru formarea unui guvern, informează site-ul The Guardian.

Deschiderea oficială a Parlamentului şi Discursul Reginei vor avea loc miercuri, 21 iunie. Guvernul a ajuns la un acord cu Palatul Buckingham pentru această dată“, a anunţat Andrea Leadsom.

Discursul Reginei era programat pentru luni, 19 iunie, dar a fost amânat pe fondul negocierilor dintre Partidul Conservator şi Partidul Democratic Unionist din Irlanda de Nord.

- Advertisement -

Discursul Reginei este redactat de către Guvern şi prezintă o schemă a programului de guvernare planificat pentru următoarea sesiune parlamentară. De regulă, regina Elizabeth a II-a este cea care dă citire acestui program.

Deşi amânarea Discursului Reginei este rară, când conservatorii şi liberal-democraţii au format un guvern de coaliţie în 2010, evenimentul a avut loc după 20 de zile de la alegerile generale.

În 1992, a trecut aproape o lună de la ziua alegerilor şi până când Guvernul a anunţat noul său program.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: