4.7 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.7 C
London
Saturday, November 27, 2021

Discurile Road Tax nu se mai afișează în parbriz

Începând cu 1 octombrie, puteți plăti Road Tax-ul prin Direct Debit, însă acesta nu se va mai putea reporta de la vânzător la cumpărător.

Aceste schimbări au intrat în vigoare datorită desființării colantelor de parbriz în formă de disc reprezentând Road Tax-ul. De la 1 octombrie 2014 nu mai trebuie să afișați aceste discuri la vedere, în parbriz, pentru că evidența se ține acum online.

- Advertisement -

Plata Road Tax-ului este în continuare obligatorie și veți primi notificarea ca și până acum, dar verificarea dacă o mașină are taxa plătită sau nu se poate face numai online.

Guvernul a anunțat această schimbare încă de anul trecut, după mai bine de 90 de ani de funcționare a sistemului bazat pe discurile de hârtie.

DVLA-ul deține o evidență digitală a celor ce au plătit taxa, în prezent majoritatea măsurilor împotriva rău-platnicilor luându-se în baza unui cititor automatizat de plăcuțe de înamtriculare (Automatic Number Plate Reader – ANPR). La arhivele DVLA are acces și poliția.

De asemenea de stiut

  • Cu toate că discurile de hârtie nu mai trebuiesc afișate în parbriz, Road Tax-ul trebuie plătit. Dacă dețineți un astfel de disc a cărui valabilitate depășește data de 1 octombrie, îl puteți scoate de pe parbriz (doar în Irlanda de Nord mai trebuiesc încă afișate discurile MOT).
  • Road Tax-ul nu se mai reportează în urma tranzacțiilor de vânzare-cumpărare. Dacă vă vindeți mașina, cumpărătorul trebuie să plătească Road Tax-ul, chiar dacă taxa plătită de dumneavoastră nu a expirat încă. Vânzătorul va primi o rambursare automată din partea DVLA a lunilor plătite și neutilizate. Totuși, rambursările se realizează numai pe luni întregi, iar suprataxa de 10% pentru cei care au optat pentru plata a numai 6 luni devine nerambursabilă. De asemenea, vi se va rambursa taxa plătită și neutilizată și în cazul în care mașina dvs este radiată printr-o declarație SORN (Statutory Off Road Notification).
  • Acum taxele auto se pot plăti și prin Direct Debit via gov.uk pentru plăți anuale, bi-anuale sau lunare. Atenție, pentru plățile lunare și bi-anuale veți plăti o taxă de 5%. Odată stabilit debitul bancar, plata se va face în mod automat atât timp MOT-ul este valabil, oprindu-se numai dacă vă declarați mașina radiată sau casată.
- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: