13.4 C
London
Wednesday, August 25, 2021
13.4 C
London
Wednesday, August 25, 2021

Din ce țară erau cei 39 de oameni găsiți morți în Marea Britanie

Poliția din Essex, Anglia, a descoperit miercuri în containerul unui camion venit din Bulgaria, cadavrele a 39 de persoane.

Cei 39 de oameni găsiţi morţi în camionul din Marea Britanie erau cetăţeni chinezi, victime ale traficului de migranţi. 31 de bărbaţi şi opt femei au călătorit ore în şir la minus 25 de grade. Şoferul nord-irlandez, singurul reţinut în acest caz, a fost şi cel care a alertat autorităţile.

- Advertisement -

Maurice Robinson susţine că a condus camionul groazei până în parcul industrial din Essex fără să ştie ce transportă. Abia la destinaţie, când a deschis prima oară containerul, a observat şi cadavrele celor 39 de cetăţeni chinezi.

Pippa Mills, poliţist: Acest caz a atras interesul naţional şi internaţional şi este imperativ ca această anchetă să fie realizată cu cel mai mare respect pentru cele 39 de persoane care şi-au pierdut viaţa

Erau victime ale traficului de migranţi şi au stat cel puţin 15 ore în remorca frigorifică, la minus 25 de grade. Din Belgia, camionul morţii a ajuns cu feribotul în Anglia.

Un român a povestit la un post de radio din Regat că a ajuns în condiţii asemănătoare în Marea Britanie, în urmă cu 20 de ani.

Șoferul camionului, un bărbat de în vârstă de 25 de ani din Irlanda de Nord, a fost arestat, relatează BBC.

În containerul camionului pe care îl conducea au fost descoperite 39 de cadavre, dintre care 38 de adulți și un adolescent, susține poliția din Essex.

Potrivit poliției, camionul este înmatriculat Bulgaria și a intrat în Anglia prin Holyhead, în cursul zilei de sâmbătă.

Anchetatorii au încercat să identifice victimele, dar spun că va fi un proces îndelungat.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: