13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021
13.2 C
London
Sunday, October 17, 2021

Din ce în ce mai mulţi români sunt traficaţi în Marea Britanie pentru muncă

Comisarul şi raportorul britanic independent antisclavie, Kevin Hyland, a declarat, joi, la Ministerul Afacerilor Interne, că relaţia bilaterală între Marea Britanie şi România în domeniul traficului de persoane nu va avea de suferit în urma Brexit.

Relaţia care este acum cu România, relaţia bilaterală şi încrederea este ceva ce va continua. Puteţi vedea alte protocoale care există, precum acela cu Naţiunile Unite (…) în care România, Marea Britanie şi celelalte 193 de ţări membre sunt implicate, pe care suntem decişi să le continuăm. Sunt multe alte căi de a face faţă situaţiei, cred că criminalitatea organizată este ceva cu care atât România, cât şi Marea Britanie vor continua să lupte. Nu cred că este un lucru pe care Brexit îl va stopa, există un parteneriat stabil, bine conturat şi încrederea există“, a spus Kevin Hyland în cadrul unor declaraţii despre cooperarea dintre România şi Marea Britanie în domeniul prevenirii şi combaterii traficului de persoane.

Comisarul şef Robert Marin, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Operaţional din cadrul MAI, a declarat, la rândul său, că în ceea ce priveşte exploatarea sexuală a victimelor din România, în ultimii ani se poate vorbi despre o inversare a trendului statistic, în sensul că din ce în ce mai mulţi români sunt traficaţi în Marea Britanie pentru muncă, şi mai puţin pentru prostituţie.

Există numeroase parteneriate pe care le-a dezvoltat România şi Marea Britanie, prin Ministerul de Interne, respectiv Home Office şi Biroul domnului Kevin.

- Advertisement -

Există numeroase parteneriate prin care am încercat să targetăm la sursă, respectiv în zona de destinaţie a fenomenului această problematică.

Un exemplu pe care vi-l pot da:
vorbim de ofiţeri de poliţie români care în ultimii şase ani au lucrat efectiv în secţii de poliţie şi în unităţi de poliţie britanice, acolo, în jurisdicţiile unde existau probleme. Numai cu Metropolitan Police am avut, începând cu 2012 până în prezent, am avut la un moment dat şi zece ofiţeri de poliţie care au lucrat în Metropolitan Police şi au dezvoltat investigaţii directe cu partenerii din România”, a precizat Marin.

El a arătat că, în momentul de faţă, România are cel mai mare număr de investigaţii comune în cadrul legal stabilit de Europol şi de Eurojust, cu finanţarea şi suportul analitic al celor două organisme.

“Ca şi ţări de destinaţie vorbim de Marea Britanie, Franţa, Spania, acestea sunt ţări tradiţionale în care avem un fenomen al traficului de persoane. Dar cu toate aceste ţări, Ministerul de Interne, de-a lungul timpului, a dezvoltat parteneriate de genul celui pe care l-am menţionat, legat de Marea Britanie.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: