2.6 C
London
Friday, January 28, 2022
2.6 C
London
Friday, January 28, 2022

DIICOT a transmis autorităților britanice cererea de audiere a jurnaliștilor Sky News

Procurorii DIICOT au transmis autorităților britanice cererea de audiere a jurnaliștilor de la postul de televiziune britanic Sky News care au realizat reportajul despre un presupus trafic de arme din România, au declarat surse judiciare pentru Agerpres.

Audierea jurnaliștilor Sky News va avea loc, cel mai probabil, în Marea Britanie.

Jurnaliştii de la Sky News care au realizat reportajul despre traficul de arme din România sunt urmăriţi penal de DIICOT pentru transmitere de informaţii false care ar putea afecta securitatea naţională a statului român prin inducerea în eroare a autorităţilor europene şi pentru iniţierea unui grup infracţional organizat.

Mihai Aurelian Szanto, intermediarul materialului Sky News, şi fraţii Atilla Csaba Pantics şi Levente Pantics au fost arestaţi preventiv în 12 august, după ce Curtea de Apel Bucueşti a admis cererea procurorilor DIICOT.

- Advertisement -

Acţiunile celor trei jurnalişti britanici care au realizat reportajul difuzat de Sky News referitor la traficul de arme din România „sunt de natură a afecta securitatea naţională a statului român prin inducerea în eroare a autorităţilor europene, a populaţiei largi din Europa şi din România cu privire la posibilitatea autorităţilor de stat române de a gestiona contrabanda cu armament”, au arătat procurorii DIICOT.

Jurnaliștii Sky News sunt la prima abatere în România

Jurnaliștii de la postul britanic de televiziune Sky News nu sunt la primul atac îndreptat  împotriva României. Probabil parte a unui război de imagine realimentat episodic, jurnaliștii englezi au difuzat, acum 26 de ani, o știre la fel de falsă și de gravă ca traficul de arme regizat de curând lângă Bistrița: i-au acuzat pe români că, la Târgu Mureș, au linșat un maghiar!

În martie 1990, în centrul orașului transilvan s-au adunat  grupuri de români și maghiari despărțite de cordoane de polițiști. La un moment dat, încăierarea nu a mai putut fi oprită și oamenii s-au dezlănțuit cu furie unii împotriva celorlalți. Sub ploaia de lovituri de bâte, răngi și pumni a căzut și Mihăilă Cofar. Imaginea-șoc a bietului om plin de sânge, leșinat pe caldarâm, care a scăpat cu viață doar printr-o minune dar a rămas cu grave sechele, a făcut înconjurul lumii cu ajutorul jurnaliștilor străini care au transmis de la fața locului.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: