6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022
6.6 C
London
Thursday, January 27, 2022

Dezbatere problemei imigrantilor romani si bulgari din Regatul Unit

[quote_box_center]Un schimb de replici acide a avut loc intre doi lideri britanici in timpul unei dezbateri televizate, pe fondul problemei imigrantilor romani si bulgari din Regatul Unit.[/quote_box_center]
Este vorba despre vicepremierul democrat-liberal Nick Clegg, al carui partid se afla in coalitia de guvernare, si Nigel Farage, liderul formatiunii politice nationaliste UKIP

Cei doi oponenti dezbateau daca ar trebui sau nu ca Marea Britanie sa ramana in UE, iar Clegg, care considera ca Regatul Unit nu ar trebui sa se desprinda de blocul european, l-a acuzat pe Farage ca minte in privinta numarului de muncitori romani si bulgari.
Acesta din urma si-a sustinut in continuare punctul de vedere, potrivit caruia imigrantii din cele doua tari costa Marea Britanie foarte multe joburi si ajutoare sociale.

- Advertisement -

De asemenea, liderul UKIP a spus ca Regatul Unit trebuie sa recastige controlul asupra propriei legislatii si a granitelor sale, motivand ca Uniunea Europeana este “un proiect ratat“.

In continuare, democrat-liberalul l-a acuzat pe Farange ca a incercat sa ii sperie pe britanici in momentul in care a afirmat cu vehementa ca 29 de milioane de romani si bulgari vor invada Regatul, ceea ce nu s-a intamplat.

La randul sau, Farange a mentionat ca a fost inteles gresit, insa a insistat asupra faptului ca “[pull_quote_center]exista o oferta prea mare pe piata muncii, mai ales in domeniul constructiilor, iar salariile sunt tot mai mici, in timp ce preturile au continuat sa creasca in ultimii zece ani si acest lucru nu este corect fata de muncitorii din Marea Britanie[/pull_quote_center]”.

El a fost contrazis de Clegg, care a precizat ca strainii sunt buni pentru economia Regatului Unit. Restrictiile pe piata muncii au fost ridicate de la inceputul acestui an pentru romani si bulgari, iar numeroase voci de pe scena politica au avertizat ca Marea Britanie se va confrunta cu un aflux de imigranti.

- Advertisement -
Sourceziare

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: