10.4 C
London
Wednesday, April 14, 2021

Dettol le spune oamenilor să nu urmeze recomandările „periculoase” ale lui Trump

- Advertisement -

Două mărci de gospodărie de top din Marea Britanie și SUA, Dettol și Lysol, au emis o declarație atenționând asupra pericolului utilizării produselor lor de curățare pentru a trata coronavirusul, după ce Donald Trump a afirmat că dezinfectantul poate fi folosit pentru a slăbi boala.

Președintele american a fost condamnat după ce a sugerat că ar fi „interesant de verificat” dacă o injecție cu dezinfectant poate ajuta la combaterea noului coronavirus.

În timpul ultimei sale conferințe de presă la Casa Albă, Donald Trump a spus că cercetătorii au studiat efectele dezinfectanților asupra Covid-19.

- Advertisement -

Consilierul său științific și coordonatorul de răspuns la coronavirus, Dr. Deborah Birx, a părut uluită când președintele a început să întrebe: „Văd că dezinfectantul îl elimină într-un minut.Un minut. Și există oare vreo modalitate prin să putem face ceva de genul acesta, prin injectare în interior?” 

Reckitt Benckiser (RB), proprietarul britanic al Dettol și Lysol, a emis vineri o declarație fără precedent pentru a descuraja „utilizarea necorespunzătoare” a consumabilelor și dezinfectanților de curățare a gospodăriei.

Ca lider global în domeniul sănătății și al produselor de igienă, trebuie să fie clar că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman.”

Acesta a adăugat că toate produsele sale trebuie utilizate exclusiv conform instrucțiunilor de utilizare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Related news