22.7 C
London
Tuesday, June 21, 2022
22.7 C
London
Tuesday, June 21, 2022

Dettol le spune oamenilor să nu urmeze recomandările „periculoase” ale lui Trump

Două mărci de gospodărie de top din Marea Britanie și SUA, Dettol și Lysol, au emis o declarație atenționând asupra pericolului utilizării produselor lor de curățare pentru a trata coronavirusul, după ce Donald Trump a afirmat că dezinfectantul poate fi folosit pentru a slăbi boala.

Președintele american a fost condamnat după ce a sugerat că ar fi „interesant de verificat” dacă o injecție cu dezinfectant poate ajuta la combaterea noului coronavirus.

În timpul ultimei sale conferințe de presă la Casa Albă, Donald Trump a spus că cercetătorii au studiat efectele dezinfectanților asupra Covid-19.

- Advertisement -

Consilierul său științific și coordonatorul de răspuns la coronavirus, Dr. Deborah Birx, a părut uluită când președintele a început să întrebe: „Văd că dezinfectantul îl elimină într-un minut.Un minut. Și există oare vreo modalitate prin să putem face ceva de genul acesta, prin injectare în interior?” 

Reckitt Benckiser (RB), proprietarul britanic al Dettol și Lysol, a emis vineri o declarație fără precedent pentru a descuraja „utilizarea necorespunzătoare” a consumabilelor și dezinfectanților de curățare a gospodăriei.

Ca lider global în domeniul sănătății și al produselor de igienă, trebuie să fie clar că în niciun caz produsele noastre dezinfectante nu trebuie administrate în corpul uman.”

Acesta a adăugat că toate produsele sale trebuie utilizate exclusiv conform instrucțiunilor de utilizare.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: