4.8 C
London
Sunday, November 21, 2021
4.8 C
London
Sunday, November 21, 2021

Declarații incredibile ale ambasadorului României la Londra

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat pentru că lucrurile trebuie puse în “bună ordine” în ceea ce privește opinia publică britanică și că autorităților li s-a explicat care este situația în cazul Sky News, diplomatul subliniind că ”nu trebuie să supradramatizăm”.

Misiunea noastră e să punem lucrurile în bună ordine pentru opinia publică din Marea Britanie. Autorităților le-am explicat deja și au înțeles“, a declarat Mihalache pentru Mediafax.

Ambasadorul a spus că, în opinia sa, nu trebuie “să facem dintr-un reportaj un capăt de țară“.

- Advertisement -

Percepția se construiește din acumulări succesive de date, informații. Noi trebuie să avem grijă ca asemenea acumulări să nu fie de tipul acestui reportaj“, a subliniat diplomatul.

De asemenea, Mihalache a precizat că pe măsură ce ancheta avansează, Ambasada va informa autoritățile britanice, presa britanică și autoritățile de reglementare asupra concluziilor ei.

În ceea ce privește relațiile bilaterale sau comunitatea de români din Marea Britanie, nu există efecte negative, a susținut ambasadorul.

Aici nu e vorba de relații între autoritățile statului, aici e vorba de o făcătură de presă, n-are nicio legătură cu statele și cu relațiile dintre state. (…) Nu trebuie să supradramatizăm un incident pe care îl lămurim, îl clarificăm, arătăm că e o făcătură și cu asta gata

Surse judiciare au declarat că în anchetă privind reportajul difuzat de televiziunea britanică se merge pe varianta unui scenariu pus la cale de jurnaliștii Sky News, primele cercetări arătând că aceștia le-ar fi spus inclusiv replicile românilor și le-ar fi cerut să poarte haine militare, o parte din arme fiind ale intermediarului.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: