Declarație șocantă în procesul uciderii tinerei de etnie romă din Dublin

anunturiuk.com Declarație-șocantă-în-procesul-uciderii-tinerei-din-Dublin

[quote_box_center]Martorul Alan Wilson (35 de ani) citat în fața instanței de judecată din Dublin, în procesul uciderii tinerei de etnie romă Marioara Rostaș (18 ani), a făcut o declarație absolut șocantă. Astfel, Wilson fost prieten cu suspectul de omor Fergus O’Hanlon (37 de ani), a declarat sub jurământ, că acuzatul O’Hanlon “a dansat pe corpul fetei înainte de a o îngropa în Wicklow Mountains“.[/quote_box_center]

Martorul Wilson a mai precizat că l-a ajutat pe fostul său prieten O’Hanlon să transporte cadavrul Marioarei Rostaș din locuința sa din Brabazon Street, Coombe, către munții Wicklow, fapte petrecute între 07 și 8 ianuarie, 2008. De precizat că acuzatul O’Hanlon pledează vinovat de omucidere în procesul ce se află în derulare la Tribunalul Penal Central din Dublin.

Victima M. Rostaș membră a unei familii cu 22 de membrii a dispărut din centrul orașului Dublin în 6 ianuarie 2008 unde se afla la cerșit, iar cadavrul său a fost găsit într-un mormânt săpat superficial în pădurea din zona Gap Kippure-Sally la granița Dublin / Wicklow, patru ani mai târziu, pe 23 ianuarie 2012.

Din declarațiile martorului principal Wilson dar și a sorei sale Maxine reiese că mobilul crimei l-ar fi constituit faptul că ucigașul O’Hanlon a bănuit-o pe M. Rostaș ca fiind martoră la uciderea fratelui său. În realitate însă, tânăra rromă a fost agresată sexual mai multe zile inainte de a fi impușcată în cap, în casa din cartierul The Coombe, din Dublin, casă care a fost ulterior incendiată.

Poliția a transformat ancheta privind dispariția fetei într-una pentru crimă.

[pull_quote_center]Șapte suspecți – cinci bărbați și două femei – au fost reținuti în perioada noiembrie 2008 – octombrie 2009, și interogați în legatură cu dispariția ei.[/pull_quote_center]

Surse din poliție au recunoscut că până și detectivii cu experiență au fost șocați de circumstanțele morții Marioarei și de modul în care autorii crimei au scăpat de cadavru, găsit în poziție de fetus, într-un sac de plastic îngropată la mică adancime, la baza unui copac.