18 C
London
Friday, July 1, 2022
18 C
London
Friday, July 1, 2022

Declaraţia prim-ministrului Marii Britanii despre un nou referendum

Un purtător de cuvânt al prim-ministrului Marii Britanii Theresa May, a declarat că Guvernul de la Londra nu va organiza un nou referendum pe tema apartenenţei Regatului Unit la Uniunea Europeană, relatează site-ul agenţiei de presă Reuters.

Declaraţiile purtătorului de cuvânt al premierului britanic au fost făcute după ce Nigel Farage, fostul lider al partidului pro-Brexit UKIP, a susţinut ideea organizării unui noi referendum pe tema Brexit, argumentând că tabăra celor care sprijină ieşirea Marii Britanii din UE va câştiga din nou, iar în aşa fel se va încheia această dezbatere.

În plus, şi cei care îşi doresc ca Regatul Unit să rămână parte a Blocului comunitar au afirmat că vor un nou referendum pe această temă, din moment ce britanicii nu au avut acces la toate informaţiile legate de consecinţele ieşirii din UE.

- Advertisement -

Totodată, premierul Theresa May a declarat, joi, că face tot posibilul pentru a obţine cel mai bun acord posibil pentru Marea Britanie, în contextul în care Sadiq Khan, primarul Londrei, a avertizat că Regatul Unit va pierde aproximativ 500.000 de locuri de muncă, dacă negocierile dintre Londra şi Bruxelles nu se vor încheia cu un acord comercial.

Lucrăm pentru a obţine cel mai bun acord pentru britanici. Putem ajunge la înţelegeri cu Uniunea Europeană şi sunt convinsă că suntem capabili să obţinem un acord bun”, a declarat May.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: