3 C
London
Friday, November 5, 2021
3 C
London
Friday, November 5, 2021

Decizie de ultimă oră! Marea Britanie intervine militar în Siria

Marea Britanie a efectuat joi dimineata primele atacuri aeriene in Siria impotriva pozitiilor grupului Stat islamic, la cateva ore dupa ce Parlamentul a dat unda verde acestor interventii, a anuntat ministerul Apararii citat de AFP.

Aparate Tornado ale Royal Air Force au “facut prima operatiune ofensiva deasupra Siriei in timpul careia au lansat lovituri aeriene“, a declarat un purtator de cuvant al ministerului.

Patru avioane de militare decolasera de la baza militara Akrotiri, din Cipru, scria cu catevaanunturiuk.com Decizie-de-ultimă-oră!-Marea-Britanie-intervine-militar-în-Siria-votes ore inainte agentia Reuters. Destinatia imediata a aeronavelor nu a fost data publicitatii, iar autoritatile au refuzat sa comenteze situatia. Totusi, baza Akrotiri a fost folosita de circa un an de zile pentru mai multe operatiuni de bombardare a jihadistilor de pe teritoriul irakian.

- Advertisement -

Cipru este cel mai apropiat stat membru UE de Siria, fiind despartit de Orientul Mijlociu de o fasie de apa de aproape 100 de kilometri.

Alesii britanici au votat, miercuri seara, pentru interventia militara a Regatului Unit in lupta cu jihadistii Stat Islamic, dupa mai mult de zece ore de dezbateri tensionate.

anunturiuk.com Decizie-de-ultimă-oră!-Marea-Britanie-intervine-militar-în-Siria-attack-plan


Marea Britanie devine astfel al patrulea stat care bombardeaza puncte strategice cheie ale jihadistilor ISIS, dupa Rusia, Statele Unite si Franta.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcehotnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: