10.3 C
London
Tuesday, May 18, 2021

De ce se tem cel mai mult romanii din Marea Britanie dupa Brexit

- Advertisement -

Romanii care muncesc in Marea Britanie se tem de discriminare, dupa ce Regatul va iesi in mod oficial Uniunea Europeana.

Premierul britanic Theresa May a anuntat luni ca va invoca mult mediatizatul Articol 50, al Tratatului de Constituire, pe in 29 martie, adica de miercuri intr-o saptamana – printr-o scrisoare oficiala trimisa Consiliului European.

Atunci va incepe oficial un proces care va dura doi ani de zile. “Vom obtine cel mai bun acord posibil”, a promis premierul May.

Florina Tudose, romanca din Marea Britanie: “Sunt ingrijorati ca, la finalul negocierilor pentru Brexit, nu se vor mai bucura de aceleasi drepturi ca cetatenii unor state precum Franta, Germania sau Spania. Sunt legi care ii interzic Regatului Unit sa negocieze cu fiecare stat membru in parte, dar nu stim sigur ca acestea vor fi respectate, fiind o situatie fara precedent.

- Advertisement -

Daniela Neamtu, romanca din Marea Britanie:“Asta m-a facut sa ma simt inferioara celorlalti, sa ma simt discriminata. Se spun atatea despre romani. Dar nu suntem toti hoti si violatori.”

George Dragnea lucreaza ca frizer la un salon din estul Londrei, frecventat de multi romani. Conationalii privesc cu ingrijorare spre viitor, dupa ce britanicii au hotarat, prin referendum, ca vor sa paraseasca Uniunea Europeana. “Este greu. Foarte greu.”, a spus George Dragnea.

David Goodhart: “Nu vor fi create criterii de selectie pentru imigranti astfel incat sa ii discrimineze pe cei din Europa Centrala si de Est. Vor fi insa discriminati cei fara specializare, care vin in Regat sa ocupe locuri de munca ce nu necesita pregatire.”

Odata declansat procesul de iesire al Regatului Unit din Uniunea Europeana ar trebui sa se incheie peste doi ani, adica la finalul lunii martie, in 2019.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcebzi

ULTIMELE ȘTIRI

Related news