13 C
London
Wednesday, November 10, 2021
13 C
London
Wednesday, November 10, 2021

De ce mulți români se mulțumesc cu puțini bani la joburi în UK ?

De ce mulți români se mulțumesc cu puțini bani la joburi în UK? Și de ce nu au reușit mai mult?

Față de majoritatea țărilor din Uniunea Europeană, Anglia lucrează diferit la nivel de joburi. Primele întrebări care ți se pun la joburi cu funcții și venit anual superior sunt.

  • Ai calificare din UK?
  • Ai făcut școala cutare?
  • Unde?
  • Cum?
  • Când?
  • Câți ani experiență practică ai?

Dacă nu te încadrezi în cerințele joburilor lor, nu te vor primi. Iar dacă ai calificare din România, fie și aceasta tradusă la NARIC (link aici ecctis), nu garantează circa 80% șansele că vei fi angajat acolo. Iar remunerația la bani nu este pe același nivel superior cu calificarea din UK.

La fel se întâmplă și dacă aveți calificare din Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Din această și aceste cauze, majoritatea românilor nu au mai avut răbdare, bani necesari și suficienți, nici timp pentru a frecventa școala sau cursuri de recalificare profesională. Aceasta este de fapt tactica și strategia în UK, una din acestea, pentru a ține la distanță joburile bune pentru emigranți în favoarea cetățenilor britanici.

Nu o dată românii din UK au trăit experiențe amare în care nepotismul si-a spus și aici cuvântul. Chiar dacă în proporție mult mai mică decât în România, dar sigur au fost cazuri destule. Exemple în acest sens au fost alte evenimente cu români în UK care s-au trezit peste noapte conduși de alți șefi și manageri mai tineri, dar britanici. Iar ponderea pentru aceste joburi de nivel superior a crescut în ultimii doi ani în rândul managerilor britanici cu vârste cuprinse intre 20 și 25 de ani.

Sunt foarte rar români întâlniți în joburi de office sau alte joburi cu brand puternic din UK.

Iar aceste exemple de români au circa zece de ani minim în câmpul muncii britanic. Iar pentru ce s-a menționat anterior, românii, destui dintre aceștia, cu calificări superioare, facultăți fie din Romania sau UE și cu alte studii inalte, nu au mai avut nervii necesari să urce pe o treaptă superioară a joburilor în UK din cauza vârstei acestora.

De când România a intrat cu drepturi depline în Europa pe piața joburilor din UE, aceasta a fost practic în majoritate pe hârtie. Pentru că în realitate au venit mulți români cu gânduri înalte și au fost aduși cu picioarele pe pământ de mafia multinațională pe piața joburilor. Și ca să fie mai detaliat, de regulă NU multe națiuni stabilite în UK și care dețin piața joburilor din regat, ne-au primit cu brațele deschise.

Material făcut de Oliver Armand Superblackbird

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: