4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021
4.2 C
London
Saturday, November 27, 2021

De ce au introdus plata cu cardul bisericile din Marea Britanie

Cu POS-ul la biserică! Aceasta pare să fie noua tendinţă a preoţimii protestante şi catolice. Conform unor materiale publicate de BBC şi Euronews, 16.000 de biserici din Marea Britanie au fost dotate cu cititoare de carduri contactless.

De asemenea, biserica Saint-François de Molitor din Franţa a generat o adevărată mişcare pentru introducerea plăţilor cu cardul în instituţiile de cult religios, indiferent dacă e vorba de banala pomană în folosul bisericii, plata nunţii sau a înmormântării. În China, donaţiile către anumite temple se pot face contactless.

Biserica Angliei crede că drumul spre cer este pavat cu … plăți contactless” nota cu câteva zile în urmă BBC. Jurnaliştii englezi arată că, din 20 martie 2018, peste 16.000 de biserici, catedrale şi locuri religioase sunt utilate cu POS-uri a căror tehnologie este condusă de firma SumUp, companie fintech din Londra. Prin respectivele terminale se pot face plăţi contactless, se poate plăti cu smartphone-ul sau cu cardul tradiţional cu PIN.

- Advertisement -

Biserica anglicană a recurs la acest procedeu pentru a face donațiile și tranzacțiile mai rapide și mai ușoare pentru congregații. Cititoarele de carduri sau tehnologie NFC au fost testate în 40 de biserici pe parcursul anului trecut, iar stafful religios a fost mulţumit de prestaţia acestora. Cititoarele furnizate de fintechul SumUp pot susţine 500 de tranzacții fără reîncărcare, chiar dacă bisericile se aşteaptă ca donaţiile să continue prin ordine permanente.

Decizia bisericii de a apela la tehnologia modernă se datorează faptului că doreşte să ofere toate condiţiile congregaţiilor care donează anual 580 de milioane de lire sterline, şi as cercetatat şi cum se pot face plăţile la înmormântări, botezuri, nunţi.

John Preston, ofițer național de administrație la Biserica Angliei, a declarat: „Este evident că este nevoie ca parohiile noastre să introducă facilități de plată cu cardul și suntem încântați că acum putem să punem acest lucru la dispoziție. Modalităţile de plată se schimbă rapid, tinerii nu mai lucrează cu numerar şi de aceea vrem ca toate generațiile să poată profita la maximum de locul lor de închinare”.

Donațiile nu vor fi incluse pentru moment, deoarece sunt încă în curs de testare. Se speră să se introducă astfel de plăți în cursul acestui an, potrivit BBC . O problemă este că modalitățile tradiționale de preluare a colectei sunt considerate a fi mai rapide decât tehnologia nouă.

 

Autoritățile catolice declară că acceptarea plăţilor contactless va fi urmată şi de alte biserici din regiune.

Reprezentanţii bisericii spun că ideea introducerii acestor terminale se potrivește în special bisericilor mai mari, care atrag mai mulți turiști.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: