1.8 C
London
Tuesday, December 7, 2021
1.8 C
London
Tuesday, December 7, 2021

De ce a generat nunta regală din Marea Britanie un interes atât de mare pe plan mondial

Nonconformistul mezin al prințului Charles și al regretatei prințese Diana s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle în capela Saint George de la castelul Windsor, în prezența întregii familii regale, cei doi devenind, în urma acestei uniuni, duce și ducesă de Sussex.

Ceremonia a fost urmărită de sufletul la gură de oameni din toată lumea. Ce a generat acest interes uriaș ne explică specialitul Libertatea, psihologul Cezar Laurențiu Cioc.

“Această nuntă s-a transformat într-un eveniment de talie internațională, de o amploare fără precedent, captând atenția întregii lumi. Milioane de oameni au urmărit nunta lui Harry cu actrița americană fie online, fie la televizor, iar sute de mii de britanici au venit la Windsor pentru a vedea cu ochii lor nunta.

Femeile au reprezentat cea mai mare parte din audiență.

- Advertisement -

Interesul lor crescut pentru această nuntă este dat de eterna fascinație a femeilor pentru prinți și căsătorii ca-n povești.

Din punct de vedere psihologic, există un arhetip al căsătoriei cu un prinț, al unui mariaj în care iubirea dăinuie până la adânci bătrâneți.

Se asociază totul cu poveștile nemuritoare citite în copilărie, iar realitatea pierde teren.

Exact această asociere cu viața de poveste generează interesul uriaș al oamenilor pentru nunta regală.

Nu se mai ține cont de real, ci de imaginar. Fiecare dintre femeile din audiență a visat la propriul prinț, privind această nuntă”, a spus Cezar Laurențiu Cioc, psihologul Libertatea.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: