1 C
London
Friday, November 5, 2021
1 C
London
Friday, November 5, 2021

David Davis îi îndeamnă pe liderii UE ”să facă un pas înainte” (video)

Negociatorul şef britanic al Brexitului David Davis i-a îndemnat pe liderii Uniunii Europene ”să facă un pas înainte” şi să treagă la faza a doua a negocierilor, cu privire la viitorul relaţiilor între Regatul Unit şi UE, relatează The Associated Press.

Stabilirea condiţiilor divorţului ”este dependentă de discutarea relaţiei noastre viitoare”, a subliniat ministrul britanic însărcinat cu Brexitul.

Davis pledează la trecerea la faza a doua în pofida faptului că UE insistă asupra faptului că nu va trece la negocierea relaţiei comerciale şi altor probleme înainte de obţinerea unor progrese semnificative în trei dosare – drepturile cetăţenilor europeni şi britanici afectaţi de divorţ, problema Irlandei şi factura Brexitului.

- Advertisement -

Negociatorul şef al Uniunii, francezul Michel Barnier a anunţat joi că negocierile se află într-un ”impas îngrijorător” şi că nu le va recomanda Celor 27 să treacă la faza a doua.

Cu toate acestea, Davis a insistat că speră că ”statele membre vor vedea progresele pe care le-am făcut şi vor face un pas înainte”.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: