13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

David Cameron vrea să organizeze referendumul promis in 2016

David Cameron vrea să organizeze mai devreme, în 2016, referendumul promis privind apartenența Mării Britanii la Uniunea Europeană, în scopul evitării unei suprapuneri periculoase politic cu alegerile franceze și germane, în 2017, potrivit unor surse din guvern citate de The Guardian

În timp ce prim-ministrul a declarat că are mandat de la electorat să renegocieze termenii de membru UE a Mării Britanii, surse guvernamentale au spus că Downing Street vrea să devanseze cât mai rapid calendarul referendumului.

[pull_quote_center]Starea de spirit acum este cu siguranță de a acceleră procesul și de a oferi posibilitatea că acesta să se desfășoare în 2016[/pull_quote_center]

- Advertisement -

Am spus întotdeauna că 2017 a fost un termen limită, mai degrabă decât o data fixă“, a adăugat sursă citată.

Un proiect de lege parlamentar pentru a aprobă referendumul vor fi inclus în discursul reginei de la 27 mai. Proiectul de lege va fi prezentat, apoi, în mod oficial în Cameră Comunelor.

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a cerut, luni, britanicilor să organizeze rapid acest referendum privind rămânerea în Uniunea Europeană a Marii Britanii și abia apoi să se poarte negocieri privind o eventuală revizuire a raporturilor Marii Britanii cu blocul comunitar.

Însă, premierul britanic dorește mai întâi renegocierea relațiilor Marii Britanii cu blocul comunitar, în sensul transferării mai multor atribuții de la Bruxelles către Londra, iar apoi, cel târziu în 2017, să convoace referendumul în urmă căruia britanicii să decidă dacă acceptă să rămână în UE în noile condiții.

Premierul conservator britanic David Cameron a declarat săptămâna trecută, imediată după Victoria să în alegerile parlamentare că își va respectă promisiunea de a organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook sau urmati-ne pe Twitter.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: