6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022
6.1 C
London
Sunday, January 23, 2022

David Cameron respinge solicitarea ca Marea Britanie să accepte mai mulți refugiați

Solicitările ca Marea Britanie să accepte mai mulți refugiați dintre miile care vin în Europa dinspre nordul Africii și Orientul Mijlociu, au fost respinse de premierul britanic David Cameron, transmite DPA.

Declarațiile șefului guvernului britanic survin după ce Yvette Cooper, candidată la șefia Partidului Laburist (de opoziție), a cerut ca Marea Britanie să preia cu cel puțin 10.000 mai mulți refugiați veniți din Siria sau din alte zone de conflict ale lumii.

”Am preluat un număr de solicitanți de azil adevărați din taberele de refugiați sirieni. Dar credem că cel mai important lucru este să încercăm să aducem pace și stabilitate în acea parte a lumii. Nu cred că răspunsul este doar simpla preluarea a cât mai multor refugiați”, a declarat Cameron pentru postul de televiziune britanic ITV.

Credem că cel mai important lucru este să încercăm să aducem pace și stabilitate în acea parte a lumii

- Advertisement -

Sute de mii de refugiați fug de noul totalitarism și Europa trebuie să ajute — exact așa cum am făcut în timpul generațiilor trecute. Marea Britanie trebuie să își asume partea sa de responsabilitate”, a spus Cooper, într-un discurs rostit marți la Centrul pentru Reformă European, think-tank cu sediul la Londra.

Europa se confruntă de câteva săptămâni cu un flux mare de refugiați. Potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), în fiecare zi intră pe teritoriul Serbiei circa 3.000 noi refugiați, majoritatea proveniți din Siria, Irak sau Afganistan.

Agenția ONU estimează că acest flux se va menține la un nivel comparabil și în perioada următoare, existând posibilitatea ca acest fenomen să se amplifice. Dacă în luna mai intrau zilnic în Serbia circa 200 de imigranți ilegali, în luna iunie s-a ajuns la 1.000, cu o lună în urmă la 2.000 pe zi, pentru ca în prezent media să fie de circa 3.000.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourceb1

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: