6.2 C
London
Monday, November 8, 2021
6.2 C
London
Monday, November 8, 2021

David Cameron nu renunță la planurile sale de limitare a liberei circulații în spațiul UE

Surse citate de revista Der Spiegel spun că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, va înceta să mai facă eforturi pentru păstrarea Marii Britanii în Uniunea Europeană dacă premierul David Cameron nu renunță la planurile sale de limitare a liberei circulații în spațiul Uniunii Europene.

Revista germană scrie că Executivul de la Berlin ia pentru prima oară în calcul varianta că Marea Britanie ar putea, până la urmă, să părăsească Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Refuzul lui David Cameron de a plăti contribuția europeană de două miliarde de euro îi îngrijorează pe liderii europeni. Dar semnalul de alarmă la Berlin a fost tras după ce conservatorul a prezentat planurile sale de a plafona numărul de imigranți din Marea Britanie. Inițiativa lui Cameron s-a lovit de criticile dure ale fostului președinte al Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, dar și de avertismentul ferm al succesorului portughezului, Jean-Claude Juncker, care a spus că principiul liberei circulații nu este negociabil.

[pull_quote_center]Nigel Farage, liderul UKIP, care pledează pentru ieșirea Marii Britanii din UE (așa-numitul Britix), s-a folosit de ocazie pentru a ironiza tentativa lui Cameron de a renegocia relațiile Insulei cu Bruxellesul.[/pull_quote_center]

anunturiuk.com Nigel-Farage,-liderul-UKIP,-care-pledează-pentru-ieșirea-Marii-Britanii-din-UE

Premierul Marii Britanii se află sub un munte de presiune. David Cameron a gestionat slab referendumul de secesiune al Scoției, iar sondajele spun că, la alegerile din mai, conservatorii vor pierde camera inferioară a Parlamentului. Cameron încearcă să combată UKIP și să răspundă nevoilor alegătorilor, cărora le-a prezentat o plajă largă de promisiuni.

 

- Advertisement -
Sourcedcnews

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: