6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022
6.9 C
London
Wednesday, January 26, 2022

David Cameron: Marea Britanie nu e de acord cu propunerile Uniunii Europene (video)

Premierul britanic David Cameron a declarat vineri, după un dejun de lucru la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că progresele realizate în negocierile cu partenerii europeni privind cererile sale de reformă a Uniunii ‘nu sunt suficiente‘, relatează AFP.

Am făcut progrese astăzi, (dar) nu este suficient, va fi dificil‘, a comentat şeful guvernului britanic la postul Sky News.

Dacă acordul va fi bun, îl voi accepta, dacă nu va fi, nu îl voi accepta‘, a adăugat Cameron despre renegocierea termenilor apartenenţei ţării sale la Uniunea Europeană.

- Advertisement -

Principala sa cerinţă este impunerea unui moratoriu de patru ani asupra ajutoarelor sociale pentru imigranţii comunitari care vin să lucreze în Marea Britanie, o condiţie ce contravine însă principiului liberei circulaţii a bunurilor şi persoanelor în UE.

Negocierile au în vedere cu precădere un mecanism de ‘frânare de urgenţă‘ în situaţia în care serviciile publice britanice vor fi suprasolicitate sau Asigurările sociale vor fi supuse unor abuzuri repetate.

Potrivit BBC online, David Cameron a respins propunerile Bruxelles-ului ca ‘insuficiente‘, el indicând că s-au realizat progrese, dar mai este ‘un drum lung de făcut‘.

Vrem să se termine cu ideea că se poate obţine ceva fără contrapartidă‘, a mai spus Cameron pentru Sky News.

La realegerea sa în mai 2015, prim-ministrul britanic s-a angajat să organizeze un referendum cu privire la menţinerea sau nu a ţării sale în Uniunea Europeană, un scrutin ce ar urma să aibă loc până la sfârşitul lui 2017.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: