10.4 C
London
Sunday, November 14, 2021
10.4 C
London
Sunday, November 14, 2021

David Cameron il sustine pe Klaus Iohannis in lupta impotriva coruptiei

Premierul britanic David Cameron i-a transmis președintelui ales Klaus Iohannis că Marea Britanie este pregătită să îl susțină în combaterea corupţiei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, precizând, totodată, că aşteaptă cu interes o colaborare în cadrul Uniunii Europene.

[pull_quote_center]Marea Britanie şi România au dezvoltat un parteneriat puternic, bazat pe valori şi obiective comune, precum şi pe legături interumane. Aştept cu interes să colaborăm pentru a întări pe mai departe aceste relaţii şi cooperarea dintre ţările noastre[/pull_quote_center] , îi transmite premierul britanic, David Cameron, lui Klaus Iohannis, în mesajul de felicitare, cu ocazia câştigării alegerilor prezidenţiale din România.

- Advertisement -

Campania dumneavoastră prezidenţială a demonstrat o hotărâre clară în ceea ce priveşte combaterea corupţei, creşterea responsabilităţii şi îmbunătăţirea transparenţei, în anii care vor veni. Marea Britanie este gata să vă susţină în demersul de a face schimbări sistematice în acest domeniu“, se mai arată în mesaj.

David Cameron precizează că aşteaptă “cu interes” să colaboreze cu preşedintele ales al României în interiorul Uniunii Europene, “pentru a răspunde unor provocări comune, precum criza din Ucraina şi reforma UE”.

Lupta împotriva şomajului, promovarea creşterii economice şi a competitivităţii europene la nivel global servesc interesele tuturor statelor membre ale Uniunii, la fel ca şi gestionarea presiunilor aduse de migraţie, aşa cum am subliniat în discursul meu din luna noiembrie. Dorim să colaborăm cu toţi partenerii noştri europeni pentru a realiza aceste schimbări şi sper să le discutăm împreună în viitorul apropiat“, mai scrie premierul britanic.

[pull_quote_center]Scrisoarea trimisă de David Cameron este datată 28 noiembrie.[/pull_quote_center]

- Advertisement -
Sourceb1

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: