4.7 C
London
Saturday, December 4, 2021
4.7 C
London
Saturday, December 4, 2021

David Cameron face apel la susţinătorii Brexit-ului să recunoască ‘riscurile’ ieşirii din Uniunea Europeană

Premierul britanic David Cameron face apel la susţinătorii Brexit-ului să recunoască ‘riscurile‘ ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, subiectul unor dezbateri intense care ar urma să fie tranşate prin referendumul programat pentru luna iunie, relatează AFP.

Într-un articol de opinie apărut în ediţia de duminică a cotidianului conservator The Daily Telegraph, Cameron consideră eventuala ieşire din UE ca fiind ‘pariul secolului’.

Când celor care duc campania în favoarea ieşirii li se cere să prezinte un proiect în afara Uniunii Europene, ei devin extrem de vagi“, afirmă premierul, adăugând că “ceea ce propun ei, în prezent, este un salt în întuneric“.

Nu este suficient să spui că totul va merge bine, în contextul în care în joc sunt locurile de muncă şi viitorul ţării noastre

- Advertisement -

Nu am niciun dubiu că singura certitudine a unei ieşiri din UE este incertitudinea“, adaugă Cameron, precizând că există “numeroase riscuri în cazul părăsirii Europei”.

Campania în favoarea rămânerii în UE se derulează în forţă, după ce premierul britanic a obţinut concesii din partea partenerilor europeni ai Londrei.

Cameron a primit sâmbătă un sprijin unanim din partea miniştrilor de finanţe din G20, reuniţi la Shanghai, care au evidenţiat “şocul unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din Uniunea Europeană” printre riscurile care ar afecta relansarea economică mondială.

Însă el trebuie să convingă personalităţi din propria tabără conservatoare: şase miniştri din guvern şi numeroşi deputaţi al Partidului Conservator sunt pentru un Brexit.

Boris Johnson, carismaticul primar conservator al Londrei care militează pentru Brexit, şi-a acuzat sâmbătă opozanţii că ‘exagerează riscurile’. “Marea Britanie ar putea avea un viitor măreţ, cu o economie mai dinamică şi cu o populaţie mai fericită“, a declarat el pentru cotidianul The Times.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: