13 C
London
Saturday, January 29, 2022
13 C
London
Saturday, January 29, 2022

David Cameron doreste restricționarea dreptului la liberă circulație în Marea Britanie

Premierul britanic David Cameron a declarat că planul său destinat reducerii afluxului de imigranți din Uniunea Europeană în Marea Britanie ar necesita modificarea tratatelor europene.

Planul său, a cărui punere în aplicare rămâne incertă, prevede introducerea unui interval de patru ani înainte ca imigranții să poată avea acces la anumite avantaje, cum ar fi reduceri de taxe sau locuințe sociale, o măsură care vizează în primul rând muncitorii slab calificați veniți mai ales din Europa de Est.

- Advertisement -

Acest plan a produs îngrijorare în rândul europarlamentarilor români. “Sunt îngrijorată de faptul că Marea Britanie prin reprezentantul său, prim–ministrul David Cameron continuă să încerce să restricționeze drepturile fundamentale ale cetățenilor UE, printre care circulația liberă în interiorul Uniunii”, a declarat euroaleasa Claudia Țapardel.

[pull_quote_center]Guvernul Marii Britanii a ales să concureze cu partidele extremiste în ceea ce privește politicile publice privind migrația. Este de-a dreptul strigător la cer să nu le dai dreptul imigranților să-și aducă familia cu ei în Marea Britanie decât dacă îndeplinesc nişte condiţii foarte stricte. Sper ca aceste masuri să nu ajungă să fie aplicate, deoarece ele ar afecta şi un număr mare de cetăţeni români care se află sau doresc să ajungă să muncească în Marea Britanie[/pull_quote_center] , a continuat Țapardel.

[pull_quote_center]Restricționarea dreptului la liberă circulație în Marea Britanie ar ataca în mod fundamental principiile pe care UE se bazează. Îmi doresc ca statul britanic să rămână în Uniunea Europeană. Acum, poate mai mult ca oricând trebuie să rămânem uniți și consecvenți cu principiile noastre. Este trist că o democraţie atât de veche şi de prestigioasă se comportă ca un outsider în UE și refuză să respecte regulile și principiile pe care restul de 27 de state le urmează[/pull_quote_center], a mai spus europarlamentarul PSD.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: