8.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021
8.1 C
London
Wednesday, December 1, 2021

David Cameron anunţă planuri de urgenţă pentru a se proteja de criza din Grecia

Guvernul britanic a luat act de ‘opinia decisivă’ exprimată de alegătorii greci la referendumul de duminică, dând asigurări că ‘va face tot ceea ce este necesar pentru a proteja’ economia ţării, a indica luni un purtător de cuvânt al premierului David Cameron, transmite AFP.

[pull_quote_center]Poporul grec a exprimat o opinie decisivă la referendum. Este un moment critic în criza economiei greceşti. Vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a ne proteja securitatea economică în această perioadă de incertitudini[/pull_quote_center]

Potrivit acestuia, şeful cabinetului de la Londra va conduce luni dimineaţa o reuniune care va examina planurile de urgenţă ale Marii Britanii. ‘Avem deja planuri de urgenţă şi, puţin mai târziu în cursul dimineţii, prim-ministrul va prezida o altă reuniune pentru a examina aceste planuri în lumina rezultatului‘ de la referendumul din Grecia, după victoria foarte clară a taberei ‘Nu‘, cu 61,31%, a indicat purtătorul de cuvânt.

- Advertisement -

Marea Britanie nu face parte din zona euro, însă economia sa, în care sectorul financiar deţine o pondere considerabilă, este foarte sensibilă la situaţia din ţările uniunii monetare, menţionează AFP.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: