3.7 C
London
Monday, January 18, 2021

David Cameron a anuntat ca Marea Britanie va prelua 20.000 de refugiati sirieni (video)

- Advertisement -

Premierul britanic David Cameron a anuntat luni ca tara sa va primi 20.000 de refugiati sirieni in decurs de 5 ani, dupa ce din spatiul public s-au auzit critici la adresa guvernului sau pentru faptul ca nu ofera ajutor celor care fug din fata unui razboi civil.

Declaratia premierului britanic vine dupa o promisiuni facute de Cameron in urma cu o saptamana, dupa ce aparitia in spatiul public a unei fotografii cu un copil sirian mort pe o plaja din Turcia a starnit un val de empatie in randul britanicilor.

Amintim ca Marea Britanie beneficiaza de o scutire in cadrul politicii UE de acordare de azil, informeaza Reuters. In aceeasi situatia se afla Irlanda si Danemarca.

Propunem ca Marea Britanie sa primeasca pana la 20.000 de refugiati sirieni pe perioada care ramane din mandatul acestui Parlament. Facand acest lucru, vom continua sa aratam lumii ca aceasta este o tara de o extraordinara compasiune

- Advertisement -

Comisia Europeana va propune tarilor membre ale Uniunii sa primeasca in iurmatoarea perioada 120.000 de refugiati care se  se afla la ora actuala in Ungaria (54.000), Grecia (50.400) si Italia (15.600). Potrivit cotelor stabilite de UE, prezentat pe surse de presa europeana, Germania si Franta ar urma sa primeasca 31.443 si, respectiv, 24.031 de refugiati.

Uniunea Europeana va propune Romaniei sa primeasca 4.646 refugiati. Acesti 4.646 refugiati se adauga celor 1.705 imigranti prevazuti in proiectul comisie din luna mai, ceea ce ar ridica numarul total al imigrantilor pe care Romania ar uma sa ii primeasca la 6.351.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcehotnews

ULTIMELE ȘTIRI

Related news