7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.8 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Datorii de 75.000 de lire sterline pentru plata unei foste reședințe de ambasador din Londra

Diplomații britanici sunt  prinși în mijlocul unui scandal între un proprietar din Hyde Park și guvernul român, pentru plata unei chirii restante de 75.000 de lire sterline pe care guvernul român o datorează pentru plata unei foste reședințe de ambasador.

Proprietarul  reședinței Christopher Christos  în vârstă de  67 de ani, din Kensington consideră că diplomații bucureșteni se consideră „de neatins” din cauza imunității lor diplomatice.  

- Advertisement -

Ambasada României a închiriat proprietatea de pe strada Hyde Park 18 din Londra, între aprilie 2008 și aprilie 2019. La sfârșitul anului trecut, a fost dispusă de o instanță să plătească 73.270 de lire sterline după ce Oficiul pentru Afaceri Externe și Commonwealth a intervenit în acest caz.

În ciuda unei decizii emise în luna decembrie de  Înalta Curte, România a refuzat să plătească suma de 75.000 de lire sterline. 

Oficialii români au motivat că nu sunt responsabili de plata contractului de închiriere pentru ultimele șase luni ale contractului, care prevedea o chirie de 12.000 de lire sterline pe lună, deoarece la bază a stat un acord internațional simplificat de tipul ,,Gentleman’s agreement’’.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: