5.3 C
London
Monday, November 22, 2021
5.3 C
London
Monday, November 22, 2021

Daciana Sârbu ia apărarea medicilor români din Marea Britanie

Atitudinile și acțiunile discriminatorii, discursul de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură sunt în creștere în statele Uniunii Europene.

Românii plecați la muncă peste hotare au suferit din plin în ultimul deceniu. Situaţia este din ce în ce mai gravă în special în ţări precum Italia și Spania, care găzduiesc cele mai mari comunități de români ce locuiesc în afara granițelor țării.

- Advertisement -

Un raport recent al Agenției pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene observă faptul că cele mai multe state membre nu dispun încă de mecanisme pentru culegerea de date privind astfel de acțiuni, întrucât majoritatea nu sunt raportate.

Românii plecaţi în străinătate sunt afectaţi de situaţiile umilitoare în care sunt puşi acolo, precum şi de discriminarea lor”, explica recent psihologul Hanibal Dumitraşcu.

Daciana Sârbu, vicepreședintă a Comisiei pentru sănătate din Parlamentul European, a reacționat la apelul paginaeuropeana.ro, care v-a semnalat declarațiile recente ale lui Nigel Farage, liderul partidului naționalist UKIP.

Acesta a cerut ca toți medicii străini prezenți în Marea Britanie să fie obligați să susțină un test de limba engleză fiindcănu o vorbesc prea bine” și a spus că este “scandalos” faptul că proporția medicilor de origine britanică nu este mai mare și că “nu pregătim suficiente asistente și medici la noi”.

[pull_quote_center]Ca membră a Parlamentului European, dar și în calitate de cetățean român, sunt mândră de compatrioții mei care muncesc în spitalele și clinicile din țara dumneavoastră și e nedrept că ei au devenit ținta unor insulte și jigniri. Avem nevoie de ei în România, dar din moment ce opțiunea lor este de a munci și trăi în altă parte, ei merită să fie tratați corect și respectați acolo unde se află[/pull_quote_center] , arată eurodeputata în scrisoarea adresată Asociației Medicilor Străini din Marea Britanie, Asociației Medicale Britanice și Consiliului Medical General, precum și lui Jeremy Hunt, ministrul sănătății în cabinetul britanic.

Daciana Sârbu le solicită autorităților medicale britanice să ia poziție  [pull_quote_center]în mod public împotriva acestui tip de mesaje ofensatoare și xenofobe, care pot afecta imaginea publică a medicilor imigranți și pot influența, în mod nedrept, încrederea pacienților în aceștia[/pull_quote_center]. Potrivit eurodeputatei, un număr de aproximativ 3.000 de medici și asistenți medicali pregătiți în România lucrează în acest moment în Marea Britanie.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: