Dacia a prezentat noua versiune Duster pentru piaţa din Marea Britanie

anunturiuk.com Dacia-a-prezentat-noua-versiune-Duster-pentru-piaţa-din-Marea-Britanie
[quote_box_center]Dacia a prezentat vineri versiunea pentru 2015 a modelului Duster pentru piaţa din Marea Britanie, cu volan pe dreapta, un design al grilei radiatorului schimbat, bare pentru amararea portbagajului inscripţionate şi jante de 16 inci din aliaj, fără ca noile echipări să afecteze preţul modelului.[/quote_box_center]
Versiunea entry-level a noului Duster, echipată cu un motor de 1,6 litri şi 105 cai putere, are un preţ de pornire de 9.495 de lire sterline (12.068 euro), în timp ce versiunea de top, disponibilă cu motoare turbodiesel de 107 şi 109 cai putere, are un preţ de plecare de sub 11.500 de lire sterline (14.617 euro), se arată într-un comunicat al reprezentanţei Dacia din Marea Britanie.
Producţia modelului Duster dedicat clienţilor din Marea Britanie a fost mutată în această vară din India la uzina din Mioveni.
[pull_quote_center]Uzina de la Mioveni a început sa fabrice Duster cu volan pe dreapta pentru Marea Britanie în cursul verii. Mutarea producţiei în România era planificată de mai mult de un an, în principal din motive logistice şi economice, şi nu va schimba previziunile de producţie ale uzinei[/pull_quote_center]
Lansat în 2010, Dacia Duster este vândut în Marea Britanie din a doua jumătate a anului 2012, fiind cel mai ieftin SUV de pe piaţă.
Înmatriculările Dacia în Marea Britanie au crescut cu 85,5% în primele şase luni ale anului, la 12.976 de autoturisme, avansul fiind cu mult peste cel de 10,6% înregistrat de piaţă, la 1,3 milioane de maşini, potrivit datelor Asociaţiei britanice a producătorilor şi dealerilor de maşini.
Cota de piaţă a mărcii Dacia în Marea Britanie a crescut în primele şase luni la 1,01%, de la 0,6% în intervalul similar al anului trecut.