7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022
7.2 C
London
Wednesday, March 30, 2022

Cursă aeriană EasyJet catre Londra, oprită de la decolare

Un avion al companiei EasyJet a fost oprit sâmbătă pe aeroportul din Viena cu puțin timp înainte de decolarea spre Londra după ce o pasageră a crezut că vecinul ei de scaun este un extremist islamist, au anunțat autoritățile austriece.

Femeii i s-a părut că a văzut mesaje având legătură cu SI (gruparea teroristă Stat Islamic) pe telefonul mobil al bărbatului“, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne austriac, Karl-Heinz Grundboeck.

Femeia a alertat personalul navigant, decolarea a fost anulată și toți pasagerii au fost debarcați cu bagaje cu tot pentru o inspecție a aparatului de zbor.

- Advertisement -

Totuși, nu s-a găsit nimic, avionul a decolat ulterior, dar bărbatul și femeia nu, ei urmează să fie interogați“, a explicat Grundboeck care a adăugat că bărbatul este cetățean irakian. Oficialul austriac nu a putut indica naționalitatea femeii.

Incidentul s-a produs în contextul unei tensiuni extrem de crescute în Europa după atentatele de marți din Bruxelles, revendicate de Stat Islamic.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: