15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022
15.4 C
London
Saturday, July 2, 2022

Cunoscutul bucătar Jamie Oliver promovează o „taxă pe zahăr”

Cunoscutul bucătar Jamie Oliver a declarat că se aşteaptă la o „răzbunare” din partea jucătorilor de pe piaţa alimentară şi a băuturilor, în contextul în care vedeta tv doreşte să promoveze o „taxă pe zahăr”.

Jamie Oliver, care militează pentru limitarea consumului excesiv de băuturi îndulcite cu zahăr, a spus că ar fi foarte surprins şi dezamăgit, dacă premierul David Cameron se va opune „taxei pe zahăr”.

Afirmaţiile sale survin după ce preşedintele comitetului din ministerul sănătăţii, Dr. Sarah Wollaston, s-a întrebat dacă Jeremy Hunt, secretarul de stat pentru sănătate, s-a folosit de influenţa politică pentru a amâna publicarea raportului PHE (Public Health England), referitor la o eventuală taxă.

I-am spus premierului că ştiu din propria experienţă cât de nociv este zahărul. Grupurile de lobby ale producătorilor alimentari şi de băuturi ar putea să mă prezinte drept un bucătar vedetă, care se întinde mai mult decât plapuma. Totuşi, eu îmi susţin argumentele cu dovezile furnizate de medici şi oameni de ştiinţă

- Advertisement -

, a spus Jamie Oliver, pentru Daily Mail, publicaţie citată de The Guardian.

Taxa pe zahăr ar urma să adauge 7 pence la preţul unei doze de băutură carbogazoasă de 300 ml. Marţi, dr. Alison Tedstone, directorul departamentului de monitorizare a dietelor şi obezităţii din PHE, a declarat că taxa pe zahăr ar putea duce la scăderea numărului cazurilor de obezitate în rândul copiilor.

Chiar dacă Oliver a sugerat că este privit precum un „clovn”, de către companiile alimentare, bucătarul-vedetă a spus că există dovezi clare, culese din Mexic şi Franţa, care arată că taxa pe zahăr duce la scăderea vânzărilor de sucuri nesănătoase.

Oliver a fost criticat de preşedintele lanţului de pub-uri Wetherspoons din Marea Britanie, Tim Martin, care a spus că taxa bucătarului ar scoate milioane de lire sterline din buzunarele contribuabililor. „Jamie Oliver conduce restaurante pentru o clientelă de vârf. El fie favorizează elitele, fie nu cunoaşte realitatea oamenilor din jur. Asemenea propuneri din partea lui Jamie Oliver vor duce la falimentarea localurilor britanice”, a spus Martin.

Dacă v-a plăcut acest articol, dati-ne un LIKE pe Facebook, sau urmati-ne pe Google+ Twitter | Pinterest.

- Advertisement -
Sourcegandul

ULTIMELE ȘTIRI

Te-ar putea interesa și: